05.18. A barokk eszenciája

05.18. A barokk eszenciája

Záró előadásához érkezik a Győri Filharmonikus Zenekar Istvánffy Benedek hangversenysorozata május 18-án (csütörtök), este hét órakor a Richter Teremben.

A hangversenyen, a bérletsorozat névadójának, Istvánffy Benedek, születésétől haláláig tartó időszakban született zeneművek csendülnek fel, betekintést adva

a kor zenei világába. A Bach-család, vagyis Johann Sebastian és fiainak kompozíciói a nagy barokkból a klasszika felé vezető utat tárják elénk, amelyekhez

Jean-Féry Rebel balettzenéje, a francia kultúrára olyannyira jellemző, gáláns stílusú műve csatlakozik.

A Győri Filharmonikus Zenekart, a korszak szakavatott ismerője, Rácz Márton vezényli, csembalón közreműködik, a hangszer nemzetközileg elismert művésze, Spányi Miklós.

 

További info részletesebben, hogy lehessen egy jó spotot készíteni!

Műsor:

 

J. S. Bach: III. Zenekari szvit, BWV 1068

J-F. Rebel: Les Éléments

C.Ph. E. Bach: g-moll csembalóverseny Wq.6 (H.409)

J. Chr. Bach: Amadis de Gaule – Overture and Suite

 

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Közreműködik: Spányi Miklós - csembaló

Vezényel: Rácz Márton

 

„A 18. század két nagy zenetörténeti korszakot is átfogó zenéjének eszenciáját nyújtja át közönségének az Istvánffy-bérlet záróhangversenyén a Győri Filharmonikus Zenekar. A Bach-család, vagyis Johann Sebastian és fiai, Carl Philipp Emanuel és Johann Christian kompozíciói a nagy barokkból a klasszika felé vezető utat mutatják be tánctételekből álló szvitek és egy igényes versenymű tükrében. Valódi csemegeként társul hozzájuk a jeles Lully-tanítvány hegedűs és zeneszerző, Jean-Féry Rebel a világ teremtését ábrázoló „Az elemek” című balettzenéje, a francia kultúrára olyannyira jellemző gáláns stílus pompás reprezentánsa.”

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×