05.25. Szeretetnap Győrben

05.25. Szeretetnap Győrben

Idén a dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjai javára felajánlott Szeretetnap május 25-én, szombaton lesz a győri püspökvár kertjében.

A programok a szegények megsegítése iránt elkötelezett Boldog Apor Vilmos vértanú püspök gondolatára épülnek: „Fel a szíveket az ég felé!”

A Szeretetnap ünnepi szentmisével kezdődik a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban Veres András megyéspüspök főcelebrálásával. A szentmisét követően, 11.30-kor megnyílnak a Püspökvár kertjének kapui a látogatók előtt.

Délben a nagyszalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központ fiataljainak előadására, majd a győri Liszt Ferenc Zeneiskola Fúvószenekarának koncertjére kerül sor. A legfiatalabb látogatók Vitéz László történetét ismerhetik meg 13.30-tól, Pályi János bábjátékán keresztül. A Szabóky Adolf Szakiskola tanulói 14.30-kor mutatkoznak be a színpadon. Ezt követően Böjte Csaba ferences atyával, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával beszélget Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa és Várkonyi Borbála, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának munkatársa. Tőlük az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákjai veszik át a színpadot: ők A két Lotti című nagy sikerű musicalt adják elő. A Szeretetnap 17.30-kor főpásztori áldással zárul.

A rendezvény keretében kézműves és gasztronómiai standokkal, játszósarokkal várjuk a családokat.

A belépés ingyenes, adományokat azonban szívesen fogadnak a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×