06.14. „Csillagok, csillagok...” – filmklub

06.14. „Csillagok, csillagok...” – filmklub

„Csillagok, csillagok” – Magyarország csodálatos éjszakai arca dallamok kíséretével címmel júniuis 14-én 17 órától lesz filmklub a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.).

 

 

Ladányi Tamás asztrofotós és Kövi Szabolcs zenész filmje Magyarország természeti szépségeinek és épített értékeinek éjszakai arcát mutatja be, az égbolttal, csillagokkal, égitestekkel együtt. A felvételeken a hazai tájelemek - az Őrségtől Budapesten át a Hortobágyig - harmonikus egységet alkotnak a Tejúttal, égi konstellációkkal, a Nap és a Hold mozgásával. A modern fototechnika - gyorsított felvételekkel és panorámaképekkel - lehetőséget nyújt az egyes témák látványos képi tolmácsolására.

Az utolsó rész - extraként - a Dolomitok emblematikus földi helyszíneinek és az égi látványosságoknak az összhangját jeleníti meg. Kövi Szabolcsnak a filmhez írt zenéje magyar népdalokra épül, amelyben az élő hangszereket - furulya, fuvola, duda - modern hangzások kísérik.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×