06.11. Koncertvizsga

06.11. Koncertvizsga

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium mestereinek és tanítványainak önálló estjére, az úgynevezett Koncertvizsgára kerül sor június 11-én 19 órától a Győri Nemzeti Színházban.

Több szempontból is különleges lesz ez a mostani alkalom. Az az érdekessége ugyanis, hogy a táncművész növendékek nemcsak a nagyérdemű közönséget kívánják szórakoztatni, hanem szakmai vizsgájuk részeként egy neves vizsgabizottság tagjait is meg kell győzniük színpadi rátermettségükről.

 

Az is különleges, hogy a vizsgarendszer átalakulása miatt egyszerre láthatjuk a 12.-es klasszikus balettosokat, valamint 13.-as kortárs-modernvégzős táncosokat. Mellettük az alsóbb éves növendékek is megmutatják, hol tartanak a művésszé válás útján.

Növeli az est fényét, hogy az előadás szünetében a rendezők a csillárterembe várják a nézőket, hogy ízelítőt kapjanak az intézmény képzőművész diákjainak kiállított munkáiból. Műveiken keresztül pedig talán egy kicsit bepillantást nyerhetnek az ő különleges lelkükbe, képzeletükbe is.

 

 

Fotók: Tál Ákos, Mihály László

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×