07.21. Vigyázz, kész, Sport! - nemzetközi fotókiállítás

07.21. Vigyázz, kész, Sport! - nemzetközi fotókiállítás

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a Francia Intézet / Institut français de Budapest valamint az AllianceFrançaise Győr az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál tiszteletére fotókiállítást rendez a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.).

Lehet-e a sportról, mint egyetemes nyelvről beszélni? Hiszen a szolidaritás pozitív üzenetét hordozza, széles tömegeket szólít meg, az elismerés, a nyitottság által. Ezeket az értékeket a világ 815 Alliance Française egyesülete is magáénak vallja. 2016-ban Franciaország volt az Európa-liga házigazdája, kézenfekvőnek tűnt tehát, hogy párhuzamot vonjunk sport és kultúra között, így lett az Alliance Française Alalpítvány nemzetközi fotóversenyének címe « Vigyázz, kész, SPORT ! »

Ez alkalommal 50 ország 130 Alliance Française-e vett részt a versenyen. A 44 kiválasztott fotó az elkötelezett zsűri szigorú válogatásának eredménye, a pályaművek híven tükrözik, hogy hogyan látják világszerte a különböző sportágakat a kíváncsi fotográfusok. Ez a szintetizált változatosság megmutatja egyben az Alliance Française-ek hálózatának gazdagsását is. Kalkutta utcáitól az aucklandi olimpiai uszodáig egy katmandui női pankráció ringjén keresztül - tartsanak velünk egy különleges utazáson, hogy felfedezzük a sport eddig rejtett arcát!

 

A kiállítás július 21-től ingyenesen megtekinthető a Rómer Házban, nyitvatartási időben.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×