08.05.-11. X. Győri Reneszánsz és Barokk Hét

08.05.-11. X. Győri Reneszánsz és Barokk Hét

Tizedik alkalommal rendezik meg Győrben augusztus 5-11-ig a régizenei találkozót. Az érdeklődők neves előadók koncertjeire látogathatnak el a hét folyamán.

A hetet augusztus 5-én, vasárnap 18 órakor a kurzusvezető tanárok kamaraegyüttesének barokk koncertje nyitja meg Győr-Bácsán, a Szent István király templomban. Az előadás címe: Spirituoso – évszázadok muzsikája.

Augusztus 6-án, hétfőn 19.30 órakor „Expressziók a koráltól a fúgáig” című harmóniumkoncerttel lép fel Elischer Balázs orgonaművész a Bartók-teremben (Győr, Bartók Béla út 7.)

Augusztus 7-én, kedden a Musica Historica együttes koncertjére látogathatnak el az érdeklődők a Zichy- palotába. Előadásuk címe: A roskadozó gyümölcsfa – A Hunyadiak korának zenéje (1420-1490).

Augusztus 8-án, szerdán szintén a Zichy-palota ad otthont a Tercina Régizenei Együttes koncertjének. Előadásuk címe: Az életet már megjártam – Angol régizene. Arany János költeményeit előadja Pápai Erika színművész.

Augusztus 9-én, csütörtökön az érdeklődők egy különleges fortepiano kamarakoncertet hallgathatnak meg Vámosszabadin, a Zenekápolnában. A koncerten fellépnek a régizenei mesterkurzusok tanárai és résztvevői.

A régizenei találkozó programjában a koncertek mellett ének- és hangszeres mesterkurzusok szerepelnek.

A jelentkezők furulya, barokk hegedű, cselló, csembaló, fortepiano, kamarazene és barokk ének kurzusok keretében mélyíthetik tovább régizenei tudásukat és sajátíthatják el a korabeli előadásmódot.

A régizenei találkozó minden korosztály számára biztosítja a szakmai fejlődés lehetőségét. A rendezvény növekvő sikerét pedig az évről-évre egyre bővülő hallgatói létszám és a teltházas  koncertek mutatják.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×