Tömegeket vonzott a III. Tóparty - galéria

Tömegeket vonzott a III. Tóparty - galéria

Egy igazán sikeres és élménydús napon vannak túl az adyvárosiak, hiszen a III. Tóparty remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Összefoglaló

A hétköznapi mókuskerékből szabadította ki a győrieket az adyvárosi tó partján tartott rendezvény, ahol fiatalok és idősek egyaránt megtalálták számításukat.
A legfiatalabbak csak úgy zsibongtak az egész napos gyermekfoglalkozásokon, a légvár környékén vagy éppen a pónilovaglás helyszínén. A kisvonat pedig nem várt, akár két lurkó is békésen elfért a kocsi első ülésén!

Amíg a gyerkőcök játszottak, addig az idősebbek például a Rába Kalandpark tereprollereivel pezsdíthették fel adrenalin szintjüket.

Az omnibuszos városrész nézés az egyik legkedveltebb programpont volt, tömött sorok várakoztak a beszállás lehetőségére.

A lovaskocsi  Adyváros közkedvelt nevezetességei mellett haladt el

A programok nagyrésze ingyenes volt, hangsúlyozta a Győr+ Rádió hétvégi műsorában Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője, hiszen minél szélesebb körben szeretnék eljuttatni a rendezvényt.

A képviselő délután átadta az "Adyváros szolgálatáért" díjat, amelyet ezúttal Büki Lajosné kapott.

A nap csúcspontja a hazai zenei élet két kiemelkedő alakjának koncertje volt.
Ekkora tömeget még nem láttunk a tóparton, ahol előbb Delhusa Gjon és a "buzuki" hangja csábította a lágy dallamok szerelmeseit!

Delhusa Gjon

Majd a Neoton Família Sztárjai foglalták el a színpadot, akiket már nagyon jól ismerhetnek a győriek, hiszen 2014-ben a győri nyárnyitó koncerten is hatalmas sikerük volt!

Az elismerés a kellemes szombat estén sem maradt el. Nemcsak a környező városrészekből, de még a Győrhöz közeli falvakból is érkeztek látogatók, akik Csepregi Éva szirén énekét hallgatták volna. A két említett előadó, Delhusa Gjon és Csepregi Éva pedig nemcsak a III. Tóparty keretében kapcsolódnak. Gjon több magyar előadónak is írt dalt, pl. Csepregi Évának az Ezeregy éjjelt.

Csepregi Éva fellépése előtt azt nyilatkozta a Győr Plusznak, hogy várja már a tóparti koncertet, hiszen "szép környezetben a zenekar is jobban érzi magát" - a jóslat pedig teljesült, hiszen ilyen örömzenélést sem hallhatunk minden nap!

Ferenczy Balázs
- A teljes galériát cikkünk végén találhatják!-


Korábban írtuk

Délután már Kuka Berci is megérkezett a tópartra, ahol a hűs fák alatt környezettudatosságra nevelő játékokkal várja a kisebbeket!

Az akadálypályán és a versenyeken részt vevők nem távoznak üres kézzel, hiszen az erdei manó ajándékokkal is készült.

(Kollégánk telefonos felvétele)

Senki sem fog unatkozni a lakótelepen, ahol gyermekfoglalkozások, játékok, programok és koncertek várják az érdeklődőket.

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője elmondta, az első Tóparty megszervezésekor nem hitt ekkora sikerben. "Örülünk, hogy a tegnapi nagy eső senki kedvét nem vette el, hiszen már a kora délelőtti órákban sokan kíváncsiak a programokra."

9.30-kor Kuopio parkban zenés ébresztővel vette kezdetét a szombati rendezvény.

A Tóparty esti vendégei a Neoton Família Sztárjai. A sok program mellett a nap folyamán omnibuszos utazáson is részt vehetnek a vendégek, melynek állomásai a városrész jelentősebb, kedvelt helyszínei.

A korábban jól bevált programok, mint a légvár, a kisvasút, a póni lovaglás és a lovas kocsikázás maradnak idén is, ráadásul Kuka Berci is az Adyvárosi tónál tölti a szombati napját.

Fotók: Marcali Gábor, Vasfői Balázs

Csatolt galéria: III. Tóparty
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×