08.15.-08-18. Mazsorett Európa-Bajnokság

08.15.-08-18. Mazsorett Európa-Bajnokság

Augusztus 15-18. között rendezik a Győr Városi Egyetemi Csarnokban a 16. IAM-Mazsorettsport Európa Bajnokságot és Nemzetközi Kupát. Szabadtéri menettáncversenyek is színesítik a programot az egyetemi kollégiumok és a Lapos tanszék közötti úton.

Aki ellátogat a versenyre, nemcsak magyar, de francia, horvát, cseh, szlovák, lengyel, ukrán és bolgár versenyzőkkel is találkozhat.

Először mindenki a nagy létszámú felvonuló csoportokra gondol a „mazsorett” hallatán, de napjainkra ez a sportág kevéssé őrzi hagyományos jellegét, a használt eszközök és a sportági szabályok függvényében inkább a társastánc, a modern és kortárs tánc irányába mozdul el. A versenykategóriákat tekintve színpadra lépnek egyéni és páros versenyzők, de kis- és nagyformációk is bemutatkoznak a zsűri előtt, elkápráztatják a nézőket a négynapos versenysorozaton.

Aki szeretne a hagyományos mazsorett hangulatából is egy kis ízelítőt kapni, az a Nemzetközi Kupa keretein belül betekintést nyerhet a korábban jellemző, és manapság újra fellendülőben lévő tradicionális kategóriákba. A mazsorett egy rokon ágával, a twirlinggel is megismerkedhetnek a nézők, amely az akrobatikai elemeknek és a részletgazdag előadásmódnak köszönhetően, nagyon népszerű. A győri sportrendezvények állandó kabalája, Hugo is megjelenik majd a verseny arculatában, ezúttal mazsorett kosztümben.

A magyar küldöttség a 2018-ban Horvátországban megrendezett bajnokságon az éremtáblázat második helyén zárt, a hazaiak ezúttal is eredményes szereplésre számítanak.

 

A megnyitóról készült cikkünk ITT olvasható.

 

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×