08.19-20. Szent István nap, Pannonhalma

08.19-20. Szent István nap, Pannonhalma

Az egész család számára érdekes és izgalmas programmal készültek a szervezők idén is. Az estét ismét tűzijátékkal koronázzák meg, amely az új kilövési pontról még élvezhetőbb és látványosabb lesz.

2017. augusztus 19. szombat, Szent István nap - programok, Pannonhalma, Főtér

14-20.00 VIRGONCKODÓ JÁTÉKTÉR - Óriás, népi motívumokkal díszített ügyességi- és logikai játékok várják kicsiket és nagyokat egyaránt.

15.00 ZABSZALMA ZENEKAR - A gyerekek szórakoztatására alakult immár 8 éve a zalaegerszegi zenekar. Két lemezt is készítettek saját dalaikból, melyek magyar költők verseinek megzenésítéséből születtek, érdekes hangszereléssel és változatos stílusokban.

16.00 ORFEUM VÁNDORSZÍNPAD - Az operett világába repíti el az érdeklődőket az Orfeum Vándorszínpad, kiknek fő célja, hogy népszerűsítse az igényes operettet és ezzel sokak szívébe örömöt lopjon.

16.45 FLIP UNIT TEAM - A szegedi FlipUnit Team Magyarország első számú street akrobata csapata, akik a 2012-es Csillag Születik tehetségkutató műsorban a legjobb 18 közé jutottak. Egy látványos showműsorban mutatják be a freestyle akrobatika, a parkour és a capoeira elemeit.

17.55 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ - A város elöljárói és vezetői köszöntik a közönséget, és ünnepélyesen megnyitják a rendezvényt.

17.30 MAGASHEGYI UNDERGROUND - A zenekar 2004-es megalakulása óta fontos szerepet tölt be a magyar zenei életben. 2006-ban lett Bocskor Bíborka (aki a Megasztárban tűnt fel) az énekesük, aki azóta is az együttes meghatározó frontembere. Slágereiket mostanáig szinte minden rádióban hallhatjuk, mint például a "Metróhuzat"-ot a "Rázzál fel"-t vagy a "Szeplős váll"-t.

18.54 LANGALÉTA GARABONCIÁSOK - Sok éve járják már az országot-világot gólyalábaikon, s ejtik ámulatba a tisztelt „kurtalábú” publikumot. Vásári komédiáikat nem csak a hazai fesztiváljaink, de Európa számos más városa is élvezhette már. Óriásbábok, mímesjátékok, hangos muzsikálások, s ravasz szófacsarások várják a tisztelt nagyérdeműt.

20.00 CSÍK ZENEKAR - Csík János zenekarának első formációja 1988-ban alakult meg, azóta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Az eltelt két évtized alatt több rangos díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk elismerését jelzi a 2007-ben kapott Fonogram-díj, de legfőképp a 2013-ban nekik ítélt Kossuth-díj. 2007-ben a "Most múlik pontosan" című Quimby feldolgozás hozta meg igazán az országos népszerűséget a zenekar számára.

21.30 TŰZIJÁTÉK - Közvetlenül a Csík zenekar koncertje után ismét tűzijátékkal koronázzuk meg a Szent István Napot. Reményeink szerint, az új kilövési pontról még élvezhetőbb és látványosabb lesz az ünnepi tűzijáték.

21.45 TŰZFÉSZEK TÁRSULAT - Míg az utcabál zenekar hangszereit hangolja, addig a képzett cirkuszi művészekből álló Tűzfészek Társulat egyedülálló jelmezekben, minőségi koreográfiákkal látványos tűzzsonglőr show-t ad elő a színpad előtt.

22.15 UTCABÁL az LXear BANDDEL (A Hellokids együttes ajánlásával) - A zenekar a világ egyetlen olyan női zenekara, melyben 6 férfi tag van... Legfőbb céljuk, hogy jobbnál jobb produkcióval és folyamatosan bővülő igényes repertoárral tudják a közönséget elkápráztatni. Zenekaruk mára egy remekül összehangolódott csapattá nőtte ki magát, mely köszönhető annak, hogy nem csupán a zene tarja őket össze, hanem immár szoros barátság is.

Augusztus 20. vasárnap, 10.00 óra

ÜNNEPI SZENTMISE ÉS TERMÉNYÁLDÁS - A hagyományoknak megfelelően a Kistemplomban ünnepi szentmisére és terményáldásra várja a híveket Lőrincz Pál esperes. A szertartást megelőzően Bagó Ferenc Pannonhalma város polgármestere mond ünnepi beszédet

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×