09.01.-09.02. VI. Szigetközi Agility Kupa

09.01.-09.02.  VI. Szigetközi Agility Kupa

Ismét egy izgalmas versenyre várják a kutyabarátokat a Győrzámolyi Sportpályára, ahol szeptember 1-jén és 2-án immár hatodik alkalommal rendezi meg a Szigetköz Agility Kupát az A-Team Győri Agility Egyesület, amelyre az ország minden tájáról, valamint külföldről is neveztek.

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is). A verseny a díjugratáshoz hasonló, egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik. A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok: mini (35 cm marmagasság alatt), midi (35-43 cm marmagasság között) maxi (43 cm marmagasság felett) .

A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×