09.08. Győri Kenyérfesztivál

09.08. Győri Kenyérfesztivál

A „Védd a helyit, vedd a kisalföldit" termelői piacot, valamint a XVII. Euroregionális Kenyérfesztivált és kézműves találkozót rendezik meg szeptember 8-án, 9 és 15 óra között a Dunkapu téren.

Program:

9:30 Megnyitó

9:50 Aranykapu zenekar gyermekkoncertje

2013-ban alakult meg Aranykapu gyermekzenekar. Céljuk, hogy a magyar néphagyományból merítve, különleges hangzásvilággal, a korosztálynak (1-10 éves) megfelelően adják át zenei és anyanyelvi értékeinket. Az interaktív koncerteken zongora, gitár, nagybőgő, harangjáték, cajon, udu és egyéb ritmushangszerek is kísérik a nép- és gyermekdalokat, mondókákat és a saját szerzeményeket. A zenekar tagjai: Töreky Zsuzsi - ének, Kiss Krisztián (dalszerző) - zongora, gitár, Lőrincz Tamás - nagybőgő, udu, cajon, harangjáték, gitár.

11:00 Belvárosi Betyárok koncertje

A Belvárosi Betyárok az egyik legszínvonalasabb hazai zenekar, amely gyerekeknek szóló saját produkcióval utazik. Évszakonként megújuló műsoruk a közönség részvételével zajlik. Az interaktív előadás részei a különböző rávezető játékok, mozgáskoreográfiák, közös dalírás és egy hangszerbemutató is. Két lemezük dalaival járják a világot nagyszínpadoktól tanintézményekig, Zalaszentgróttól Los Angeles-ig.

13:20 Péktanulók versenyének eredményhirdetése

13:30 Pékverseny eredményhirdetése

14:00 Groovehouse koncert - A Groovehouse magyar pop rock együttes, célcsoportjuk tinédzserektől az idősebb korosztályig terjed. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenéséig minden korábbi rádiós játszási rekordot megdönt. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Hajnal, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy.  Tagok: Kárpáti Zsolt (kezdetekben billentyűs hangszerek, rap, későbbiek folyamán vokál, zene- és szövegíró, zenei producer) Kis Judit (ének).

 

Egész napos programok:

Kiflidobó verseny

Kézműves foglalkozások

“Fesztivál kiflijének” megválasztása a közönség bevonásával

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×