09.30. 11 kiállítóhely, 11 km Győrben

09.30. 11 kiállítóhely, 11 km Győrben

A Rómer Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül szervezi meg a 11 kiállítóhely, 11 km elnevezésű programot, szeptember 30-án 15 órától 18-ig az Adyvárosi tótól a Püspöki Udvarbíróházig.

Kerékpáros városnézés 11 km-es távon, mely során a bringás résztvevőkkel az adyvárosi tó mellől indulva felfedezzük a városrész legújabb köztéri szobrait, majd a Rómer Múzeum minden egyes kiállítóhelyénél megállva vagy éppen bebiciklizve megismerkedünk a 11 kiállítóhely épületeinek múltjával és jelenével.

Túránkat adyváros három szobrának felfedezésével kezdjük, az adyvárosi tónál Kelemen Zénó Csapásirány című szobrát, Móra Ferenc Általános és Középiskolánál Bak Imre Felhő című alkotását, valamint a Kuopio Parkban hamarosan átadásra kerülő szobrot tekintjük meg. Majd a Rómer Múzeum minden egyes kiállítóhelyénél megállva vagy éppen bebiciklizve megismerkedünk a 11 kiállítóhely épületeinek múltjával és jelenével, végül a Püspöki Udvarbíróházban egy közösen elfogyasztott frissítővel zárjuk a rendhagyó városnézésünket.

15.00 óra: Gyülekező az adyvárosi tó melletti füves területen

15.15 óra: Kerékpáros városnéző túra kezdete

18.00 óra: Érkezés a Püspöki Udvarbíróházba, ahol frissítővel várják a túra részvevőit

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció szeptember 27-ig, a program megnevezése mellett, a résztvevő neve és telefonos elérhetősége megadásával: mof.romer.gyor@gmail.com-on .

Részvételhez saját kerékpár szükséges.

Célközönség: 16+

Részvétel díjtalan.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×