10.19 Melbourne 1956 - filmklub

10.19 Melbourne 1956 - filmklub

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.) október 19-én, csütörtökön 17 órakor a Melbourne 1956 című magyar dokumentumfilmet (rendezte: Sibalin György) tekinthetik meg az érdeklődők.

A film archív felvételek, valamint az egykori olimpikonok elbeszélései alapján ismertetnek meg minket az 1956-os olimpia történelmi hátterének hangulatával.

 

Az 1956-os Melbourne-i Olimpiai Játékok hangulatát a magyarországi események jelentősen befolyásolták. A megnyitó ünnepségen versenyzőink fekete szalaggal átkötött Kossuth-címert viseltek, magyar zászlóként pedig a lyukas trikolór lobogott. Az olimpia egyik legizgalmasabb mérkőzése az erős politikai töltettel rendelkező magyar-orosz vízilabda-mérkőzés volt, amely hazai sikerrel végződött. Sportolóink teljesítményére a magyarországi események erős lelki nyomást gyakoroltak, ám a csapat így is szép eredménnyel, kilenc aranyéremmel zárta az '56-os olimpiát. December elején azonban csak egy csonka csapat érkezett haza Magyarországra...

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×