12.09. Advent a múzeumban - népművészeti kiállítás

12.09. Advent a múzeumban - népművészeti kiállítás

A Kisalföld Kultúrájáért Egyesület és a Kisalföldi Népművészek Egyesülete közreműködésével nyílik kiállítás az Esterházy-palotában( Győr, Király u. 17.) december 9-én 11 órakor.

A kiállítást Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke nyitja meg.

Az advent a várakozás, a lecsendesülés, a megnyugvás időszaka, amelyben szellemi és tárgyi kulturális értékeink fontos szerepet játszanak a 21. században is. Ennek szellemiségében a Rómer Múzeum népművészeti gyűjteményének az adventi időszakhoz köthető tárgyaiból és népi iparművészek, kézművesek válogatott alkotásaiból nyílik kiállítás.

A kiállításhoz egésznapos családi program is kapcsolódik december 9-én, 10-től-18 óráig. A program keretében az érdeklődők népi iparművészek segítségével készíthetnek hagyományos díszeket és apró ajándékokat: délelőtt gyöngyfűzés Kiss Ágota vezetésével, délután mackókészítés Paray Júlia Gyöngyi közreműködésével. A Rómer Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán gipszből készült díszeket is alkothatnak a vállalkozó kedvűek. A délután folyamán a program a Győri Kékfestő Műhely és Szabó Karola szalmafonó kézműves foglalkozásával folytatódik, amely mellett a szaloncukor készítését is kipróbálhatják a látogatók. Bemutatkozik a Csikóca Művészeti Műhely is adventi foglalkoztató lapjaival. 15 órától Füzi Rozi, 16 órától Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna előadásán vehetnek részt az érdeklődők.

A programon való részvétel ingyenes.

 

A kiállítás december 5-től  2018. január 7-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óráig.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×