12.12. Barabás Lőrinc Quartet koncert

12.12. Barabás Lőrinc Quartet koncert

A RómerJazz Klub következő vendége a Barabás Lőrinc Quartet december 12-én 19 órától a Rómer-házban (Győr, Teleki L. u. 21.).

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A második, „Other Than Unusual” album budapesti bemutatójára idén március 21-én került sor, a zenekar vendége Takuya Kuroda japán trombitaművész volt. „Talán most a népzenei vonal háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten. Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazzzenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést. Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell. Mihalik Ábel dobos régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×