13 gyerek is meghalt a dohai tűzben

13 gyerek is meghalt a dohai tűzben

Tűz ütött ki hétfőn Doha legnagyobb bevásárlóközpontjában, katari hivatalos források szerint a halálos áldozatok száma legalább 19, és mindegyikük külföldi, köztük 13 gyermek.

A gyermek áldozatok közül négyen spanyolok - ezt madridi diplomáciai források közölték.

 

A tűz a Villagio üzletközpontban történt, szemtanúk szerint az épületből hatalmas füst tört elő. A központot kiürítették, a rendőrség és a mentők felsorakozott járművei elállták a bejáratokat. Hírek szerint a tűz a gyermekmegőrzőben tört ki, a tűzoltók a tetőn keresztül próbáltak behatolni.

 

A katari belügyminisztérium bejelentette, hogy a tüzet sikerült eloltani. A minisztérium az esti órákra hirdetett sajtótájékoztatót. Újságírókkal azt közölték, hogy a halottak mindegyike külföldi. A sérültek száma 17, közülük négy gyermek.

 

A tűz áldozatául esett egyik kétéves gyermek hozzátartozója szerint úgy tűnt, mintha sem riasztó, sem oltóberendezés nem lett volna a bevásárlóközpontban. A 2006-ban átadott Villagio Katar egyik legnépszerűbb szórakozóközpontja, szállodával. Korcsolyapályája van és belső csatornái, amelyeken velencei stílusú gondolák közlekednek.

 

hirado.hu

Fotó: MTI/EPA

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×