Győri példakép volt a díjátadó a diákolimpián

Győri példakép volt a díjátadó a diákolimpián

A Kis Iskolák Sportversenye – A sportoló nemzedékért versenyrendszer 200 fő alatti iskoláknak létrehozott diákolimpiai vetélkedő.

A megyében májusban zajlottak a megyei döntő versenyei atlétikában, lány kézilabdában és fiú labdarúgásban Győrben az Olimpiai Sportparkban, Öttevényen és Kimlén. A győztesek képviselik megyénket a június 18-21. között megrendezett szombathelyi országos döntőben.

 

A megyei döntők végeredményei a következők:

Atlétikai fiú csapatverseny: 1. Koroncó 2. Dunakiliti 3. Sopronhorpács

Lány csapatverseny: 1. Dunasziget 2. Koroncó 3. Dunakiliti

600 méteres síkfutás fiú: 1. Pápai Norbert (ánossomorja) 2. Kocsis Bálint (Bőny) 3. Preszeller Tamás (Dunakiliti)

600 méter lányok: 1. Kreták Anna (Mihályi) 2. Szakos Hanna (Veszprémvarsány) 3. Horváth Szofi (Dunakiliti)

800 méteres síkfutás fiúk: 1. Varga András (Dunakiliti) 2. Szabó Alfréd (Töltéstava) 3. Nagy Szilveszter (Rábatamási)

800 méter lányok: 1. Holczinger Bianka (Veszprémvarsány) 2. Gross Alexandra (Levél) 3. Petrőcz Réka (Tápszentmiklós)

A svédváltóban a fiúknál Veszprémvarsány, Ásványráró, Levél, a lányoknál Dunasziget, Győrsövényház, Levél sorrend alakult ki. A csapatoknál, a svédváltóban a győztesek, az egyéni számokban az 1. helyezettek szerepelnek az országos döntőben.

Az atlétikai egyéni összetettben a fiúknál Valacsai Zsolt (Dunasziget), Mayer Bence (Kimle), Molnár Botond (Koroncó), a lányoknál Cseh Dorina, Nyerges Anna (Öttevény), Ocskay Brigitta (Dunasziget) lettek a győztesek, egyben az országos döntő résztvevői.

A labdarúgók versenyében Bősárkány, Veszprémvarsány, Levél, a lány kézilabdában Bősárkány, Öttevény, Ásványráró lett a végeredmény. Itt a győztes csapatok szerepelnek Szombathelyen.

Az atlétikai versenyen a helyezettek példaképüktől Földingné Nagy Judit 14-szeres magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnoki 6. helyezett hosszútávfutó atlétától vehették át az érmeket, aki pályafutásáról is tartott élménybeszámolót a gyerekeknek. A közös fényképezéssel pedig életre szóló élményhez juttatta a diákokat, ösztönözve őket a sportolói pályájuk folytatására.

A dobogós helyezettek példaképüktől Földingné Nagy Judit 14-szeres magyar bajnok hosszútávfutó atlétától vehették át az érmeket

 

GyP
Fotó: beküldött

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×