Magát Krisztina harmadik

Magát Krisztina harmadikként végzett összetettben a 87 kilogrammos kategória B csoportjában pénteken, a türkmenisztáni súlyemelő-világbajnokság utolsó előtti versenynapján.

A Testvériség SE 29 éves sportolója helyi idő szerint délben lépett színre, s amint azt előtte elárulta, azzal a szándékkal rajtolt, hogy megpróbálja megnyerni a „bések” vetélkedőjét, bár jómaga sincs tisztában vele, hogy mire megy vadonatúj súlycsoportjában. Utóbbi megjegyzése arra vonatkozott, hogy tavaly még ólomsúlyúként lett aranyérmes szakításban, és nyert ezüstöt lökésben és összetettben az Európa-bajnokságon, Asgabatban viszont – az elmúlt hónapokban nagyon tudatosan több mint húsz (!) kilót fogyva – afféle kísérleti terepen mozgott a 87 kilósok mezőnyében.

Az indulás remek volt: Magát a 94 és a 98 kilogrammot is magabiztosan szakította ki, az egymázsás súly azonban már kifogott rajta. Lökésben a 117-et elkapkodta, aztán ugyanezen a súlyon javított, viszont harmadik gyakorlata – 121 kilón – sikertelennek bizonyult, így összetettben 215 kg-mal, a harmadik helyen zárta fellépését. Ám hogy eredménye a teljes rangsorban mennyit ér, csak a kategória esti, tízfős A döntőjének végeztével derül ki.

„Csalódott vagyok, és dühös is, mert 225 kilót akartam összehozni, s ettől jócskán elmaradtam. Talán túlságosan is sokat fogyasztottam, a lökésre nem maradt kellő erőm, pedig technikailag alapjában rendben voltam” – nyilatkozta az MTI-nek, s már félig tréfásan fűzte hozzá, hogy mindenesetre egyéni csúcsot ért el élete első versenyén 87 kg-ban.

„Ennél a tavaszi Európa-bajnokságon csak jobb lehetek, s jobb is leszek” – mondta kicsit magát is biztatva Magát Krisztina.

A magyar csapat utolsó szereplőjeként Nagy Péter a vb szombati zárónapján versenyez, az ólomsúlyúak – az új kategóriahatár szerint a plusz 109 kilósok – B csoportjában, miután a nevezésük alapján a legjobbakat tömörítő, 11 tagú A csoportba nem fért be.

 

MTI

Kép: SportFaktor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×