Ahol a tradíció és a színvonal találkozik - FOTÓK!

Ahol a tradíció és a színvonal találkozik - FOTÓK!

A hatvanéves Győri Fotóklub Egyesület jubileumi kiállítása látható az Árkád Bevásárlóközpontban. A pénteki megnyitón a születésnaposok ajándékot is kaptak.

Liziczai Miklós, a fotóklub elnöke elmondta, a jubileumi évben megrendezték a régió első fotós bálját, és jubileumi évkönyvet is megjelentettek, amelyben száz oldalon foglalták össze a klub történetét és a mai alkotók legjobb fotói láthatók benne. A programsorozat zárásaként 53 fotós kedvenc képét tárja a nagyközönség elé a bevásárlóközpont földszintjén.

 

Rózsavölgyi László, Liziczai Miklós és Nagy Imre centermanager


Az elnök felidézte az 1958. januári megalakulást, amikor a Vagongyár fotószakköre összehívta a városban működő 11 fotóklubot azzal a céllal, hogy Győr fotográfiai életét harmonizálják. Az egyesület azóta is folyamatosan tevékenykedik, közéleti szerepet vállalnak, kiállításokat, előadásokat szerveznek itthon és külföldön egyaránt. A fotóklubnak jelenleg 73 tagja van a 20 évestől a 80 évesig, ahol az idősebb, tapasztalt fotósok tanítják a fiatalokat, ez az a hely, ahol a tradíció találkozik a színvonallal – mondta Liziczai Miklós.

 

Dr. Alexay Zoltán fotóművész a város ezüst emlékérmet kapta


A megnyitón Rózsavölgyi László, az OKSB elnöke „Győr város kulturális életét gazdagító kiemelkedő tevékenysége elismeréseként” Borkai Zsolt polgármester emléklapját adta át Liziczai Miklósnak. Győr ezüst emlékérmét Dániel István aranydiplomás fotóművész és dr. Alexay Zoltán fotóművész vehette át.

A fotók február 22-ig tekinthetők meg a bevásárlóközpont nyitvatartási idejében.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Mekliz Fotóstúdió

Csatolt galéria: Győri fotóklub 60 éves kiállítása - MekliZ Fotóstúdió
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×