Létezik a hulladékmentes élet!

Létezik a hulladékmentes élet!

Napjainkban egyre többen foglalkoznak azzal, hogyan is lehetne egészségesebbé, és ami fontosabb, még tovább fenntarthatóvá tenni a Földünket és persze saját magunkat is. Május 16-án egy sokrétű nap keretében bárki megismerkedhet az alapfortélyokkal.

Tóth Andi Dobd ki a szemetest! című könyve meghódította hazánkat. A kötetben olyan témákkal találkozhatunk, mint szemléletformálás a zéró hulladékos életvezetéshez, megtakarítási tippek, magyarországi és európai uniós jogszabályi vonatkozások, vagy éppen házilag elkészíthető tisztító- és kozmetikai szerek receptjei. A szerzőnő május 16-án végre Győrbe is ellátogat, hogy meséljen a hulladékmentes életmódról. A beszélgetés 18 órakor kezdődik, de előtte is érdemes már ellátogatni a Vaskakas Bábszínház épületébe. 17 órától DIY foglalkozáson vehetünk részt a Kétfecskével, a programra saját pólóval érdemes érkezni, hiszen hasznos szatyrot készíthetünk majd belőle.

 

 

Az eseménnyel a szervezők tudatosan készülnek a 12. Győrkőcfesztiválra, az említett könyv szerzőjével és a Kétfecskével nyáron is találkozhatunk majd. Kocsis Angéla közösségi horgolást vezet az idei fesztiválon, Tóth Andi pedig tanácsokkal, tippekkel látja el a gyerekeikre várakozó, zöldebb hétköznapokra vágyó szülőket!

A május 16-i könyvbemutatón két gyűjtődobozt is kihelyeznek. Az egyik a Jane Goodall Intézet mobilgyűjtő doboza, melybe már nem használt telefonjainkat dobhatjuk. Ez a doboz a Győrkőcfesztiválon is várja majd az otthon lapuló régi mobilokat. A másik a Szösz Műhely harisnyagyűjtő doboza, amelybe megunt, elhasználódott pamut-, vagy minimum 40 den-es nejlonharisnyáinkat fogadják.

 

 

A könyvbemutató ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztráció kizárólag telefonon a 96/512-690-es és a 20/261-5965-ös telefonszámon vagy személyesen lehetséges.

Még egy zöld megmozdulás lesz a közeljövőben: Vásárolj hulladék nélkül! flashmobot szervez a Zölden Győrben május 18-án 10 órától a győri piacsátorban. A lényeg a csomagolás nélküli vásárlás a piacon. Találkozási pont: a Bartók Béla út és a Szigethy Attila út sarka.

 

Gy.P.
Képünkön: Tóth Andi
Fotó: Merci Skoda Photography

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×