Habos piskóta eperrel

Habos piskóta eperrel

Semmi krém, semmi hab nincs a piskótában, csupán olyan, mint egy könnyű habcsók. A külseje ropog, a belseje puha és mindez liszt-és cukormentesen.

Az elmúlt időszakban egy kis betekintést már tettem a köles liszttel kapcsolatban, de most igazi királynő született belőle. Friss házi tojások, földi, saját termesztésű eper - és a piskóta tökéletesen magas és könnyű lesz. Most már kivétel nélkül köles lisztet használok a piskótához, de több sűrítéshez is alkalmaztam már. Főzelékek, krémlevesek és a palacsinta, ezekhez egyértelműen alkalmas, viszont készüljünk arra, hogy nem lesz semmi sem olyan laktató vele, mint azt megszoktuk. Éljen a nyár és a gyomornak könnyed, egyszerű, friss ételek!

 

 

Bevásárló lista:

5 db tojás

5 ek köles liszt

4 ek víz

4 ek eritrit

200 g eper

fél vanília rúd

 

Elkészítés:

1. A piskótához kettéválasztom a tojásokat és felverem a tojásfehérjét kézi mixerrel. Amikor fehéredik a hab, akkor hozzáadom a fél adag eritritet.

2. A tojások sárgáját is felverem a megmaradt eritrittel/cukorral fehéredésig. Alacsony fokozaton hozzákeverem a lisztet is és a reszelt citromhéjat.

3. A sárga masszát adagolom apránként a tojásfehérjéhez, és egy szilikonos spatulával, nagy mozdulatokkal vegyítem a két krémet. Amikor alaposan összekevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába töltöm. A megmosott, tisztított epreket körberakom benne.

4. Előmelegített, 100 fokos sütőben 10 percig, majd 150 fokos sütőben még 15 percig sütöm. Amikor a teteje szépen barnul, akkor lesz igazán ropogós!

 

 

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×