Elstartolt a junior kézilabda Európa-bajnokság

Elstartolt a junior kézilabda Európa-bajnokság

Az ünnepélyes megnyitóval csütörtökön este elkezdődött Győrben a WOMEN’S 19 EHF EURO, azaz a női U19-es junior Európa-bajnokság.

A Magyarország-Montenegró mérkőzés előtt Stefan Lövgren, az Európai Kézilabda Szövetség képviselője, Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere köszöntötte a résztvevőket és a nézőket.

 

Borkai Zsolt polgármester

(Fotó: Győre Márk)


„Győrben rendkívül népszerű a kézilabda, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a junior kézilabda Európa-bajnokság mezőnyét vendégül láthatjuk. Fiatal tegetségek lépnek pályára, abban a városban, amelynek immár ötszörös Bajnokok Ligája-győztes klubcsapata van. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas mérkőzéseket láthatunk, és a végén a legjobb válogatott nyeri majd az EB-t” – mondta Borkai Zsolt.

 

Győre Márk képeiért kattintson a fotóra!

(Fotó: Győre Márk)

 

Magabiztos sikerrel kezdtek a magyarok, a válogatott 27-18-ra legyőzte Montenegró csapatát a csoportkör első fordulójában. A házigazda magyarok legeredményesebb játékosa Albek Anna, Schatzl Natalie és Tóth Nikolett volt egyaránt négy góllal.

 

Rózsa Tamás további fotóiért kattintson a képre!

(Fotó: Rózsa Tamás)

 

A Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány irányította magyar nemzeti együttes szombaton Ausztriával, vasárnap Spanyolországgal mérkőzik csoportjában. Az EB meccseit az Audi Arénában és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik.

A négyes csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe.

 

Gy.P. / MTI

Fotó: Győre Márk, Rózsa Tamás

Csatolt galéria: Elkezdődött a junior kézilabda Európa-bajnokság - Győre Márk fotói
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×