Így nyaralnak a győriek: tenger minden mennyiségben!

Így nyaralnak a győriek: tenger minden mennyiségben!

Megkezdődött a szabadságolási dömping. Ahol gyermek van, igazodva a nyári szünethez, döntően július elejétől augusztus közepéig tart a nyaralási szezon. Az általunk megkérdezett utazási irodák egyöntetűen állítják: aki csak teheti, tengerpartra indul. Ráadásul nem a magyarra, hanem igazi tengerpartra.

A nyaralás nem elhatározás, hanem pénztárca kérdése. Hová, hány napra, milyen szállodában, milyen kiszolgálás mellett? Sokan felteszik ezekben a napokban ezeket a kérdéseket maguknak, az utazási irodákban pedig leginkább azt, mennyiért?

"Autós úti célok közül klasszikusnak számít Horvátország, Olaszország, esetleg Görögország, a repülős utak közül pedig ezek mellé zárkózik fel Albánia és Montenegró" – mondta megkeresésünkre Micsinai János, az ÉTK Print utazási iroda tulajdonosa. A tapasztalat az, hogy nem kizárólag fürödni indulnak a magyarok, hanem egy-egy programmal is megspékelik a kiruccanást. A városnézések és a tengerparti ejtőzések váltogatják egymást. Az országok között Spanyolország és Ciprus továbbra is népszerű, az idén pedig sokan választják az egyiptomi utazást is. Ez utóbbiak értelemszerűen a távolság miatt repülős utak, s jóval drágábbak, mintha az ember autóval indulna nyaralni.

 

"Aki pedig nem a megszokott helyeket részesíti előnyben, a görög szigetek között válogathat, de idén a Kanári-szigetek és Ibiza is nagyon népszerű" – fogalmaz Micsinai János. De egyre többen választják a hajós utakat, legyen az az Északi- vagy éppen a Földközi-tengeren.

Az árak pedig igen eltérőek, szezontól, a szálloda minőségétől vagy éppen attól függően, hogy csak reggeli jár vagy all inclusive ellátás keretében egész nap korlátlan fogyasztás.

Aki pedig a belföldi nyaralást preferálja, az többnyire SZÉP-kártyával fizet és a Balatont, Hajdúszoboszlót vagy éppen valamelyik wellnessközpontot választja.

Bulgária, Görögország és Törökország foglalja el idén a győriek körében legkedveltebb országok nyaralási listáját – tudtuk meg egy másik győri utazási iroda ügyintézőjétől. Korábban népszerű volt Horvátország is, az áremelkedésre azonban a magyarok reagáltak, s kevesebben utaznak, mint korábban. Az irodában is megerősítették, hogy a győriek előszeretettel választanak olyan tengerparti nyaralást, ahol az időjárás kiszámíthatóbb, mint Magyarországon. S bár túl vagyunk az első hőségnapokon, a korábbi évek tapasztalatából tudjuk, Közép-Európában a nyár mindig lutri, voltak itt már esős és hideg nyarak is.

 

 

 

Szerző: Koloszár Tamás

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×