05.20. Uniós fejlesztések nyílt napja a győri állatkertben

05.20. Uniós fejlesztések nyílt napja a győri állatkertben

Az elmúlt 13 évben több tízezer uniós fejlesztési projekt zárult sikerrel Magyarországon. Győrben május 20-án a győri állatkertben mutatják be az elért eredményeket nyílt nap keretében.

A nyílt nap programja:

10:30 MEGNYITÓ ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Andréka György, a győri Xantus János Állatkert ügyvezető igazgatója

Simon Róbert Balázs, Győr-Moson-Sopron megye fejlesztési biztosa

Szeles Szabolcs, a győri Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának elnöke

SZÍNPADI PROGRAMOK

11:00 Gabalyda Bábszínház: Brémai Muzsikusok c. előadás

15:00 Bóbita Zenekar koncert

2. EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK

Kormányablak fotózás

Europe Direct Tájékoztató Központ

Kézműves foglalkozások

Szerencsekerék játék naponta több alkalommal

 

Az állatkertről és a fejlesztésről röviden:

Az állatkert fontosnak tartja a hazai állatvilág védelmét, mindig segít a sérült, elárvult állatok megmentésében és repatriálásában. Tavasszal bagolyfiókák sokaságát fogadja be, emellett őzsuták, őzbakok nevelkednek az állatkert ideiglenes szállásán. A nyár folyamán tőkés récék, gólyák, vörös vércsék, egerészölyvek kapnak otthont, hogy a megfelelő gondoskodás után egészségesen újra a szabadban élhessenek.

A tágas kifutók között árnyas platánliget övezi a sétautat, ami egész napos kikapcsolódást nyújt az állatkertet szeretőknek. A növekvő látogatói igények ösztönző hatására a hazai fauna mellett egzotikus állatok is érkeztek. Az állatkert küldetése, hogy az állatokkal együtt azok természetes és valóságos hatásokkal megváltozott környezetét bemutassa – beleértve az állat-ember kölcsönhatásokat és kulturális összefüggéseket is.

A Xantus János Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. 127 millió forint uniós támogatást nyert a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítása" című pályázati kiírásán. A 149 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházással a város idegenforgalmi vonzerejét növelik. Pillangók, majmok és krokodilok a felújított középkori Füles bástyában és a hozzá tartozó kazamatában tekinthetők meg.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×