23 emeletet futottak a tűzoltók

23 emeletet futottak a tűzoltók

Teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátán futott felfelé huszonhárom emeletet, százötven tűzoltó.

A Lépcsőfutó országos Bajnokságot először 2000-ben rendezték meg, a jelentkezőknek a SOTE Nagyvárad téri épületében kellett futniuk . A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól. Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre.

Az idén abszolút legjobb idővel Benőcs Zoltán (FER Tűzoltóság) hódította el az elsőséget, míg páros versenyben Farkas Csaba és Sági József (Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség) volt a leggyorsabb.

Az egyes kategóriák dobogósait érmekkel és kupákkal díjazták. Az összesen tizennyolc kategóriában kiosztott elismeréseket Erdélyi Krisztián tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Palotai Zsolt Gábor tű. ezredes, valamint Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke adta át.

Győr-Moson-Sopron megyét Kormos Tamás, Gaál László és Siska Odett győri hivatásos tűzoltók és Hatos Csaba megyei főügyeletes képviselte az erőt próbáló versenyen. A 30-34 évesek korosztályában Kormos Tamás a 9., Gaál László a 14. helyen futott fel a huszonharmadik emeletre. Hatos Csaba tű.őrnagy a 35-39 évesek között az előkelő harmadik helyen végzett, Siska Odett a 35 év alatti női versenyzők között a másodikkén ért fel a SOTE legfelső emeletére.

 

forrás/fotó. katasztrofavedelem.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×