72 óra kompromisszum nélkül

72 óra kompromisszum nélkül

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra. A rendezvénysorozatot a Győri Egyházmegyében is megtartják, több helyszínen október 8-11. között.

Idén nyolcadik alkalommal országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat úgy mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A 72 óra olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek.

A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen az október 8-11-re eső hétvégén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá. Továbbá szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, és segítőkészségére, mialatt a résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és segíteni másoknak szabadon, nagyszerű érzés, nagy ajándék.

A győri program az idén a következő:

október 9. péntek 15 óra, Karitász Központ (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.) – Ünnepélyes megnyitó, regisztráció, ajándékok kiosztása (72 órás baseball sapka) az önkéntesek elkezdik a munkát (kert rendbetétele, ruharaktár berendezése stb.)

október 10. szombat 10 óra – Önkéntes tevékenység folytatása

október 11. vasárnap 15 óra – Záróbuli

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×