8 dolog, amit a várandósság ideje alatt nem ehet

8 dolog, amit a várandósság ideje alatt nem ehet

A várandósság ideje a kismamák számára fokozott körültekintést igényel, igaz ez a táplálkozásra is. Amellett, hogy törekedni kell a kiegyensúlyozott, vitamindús étkezésre, van néhány olyan étel, amelynek tiltólistára kell kerülnie. Ezeket gyűjtötte egy csokorba a foodyny.hu.

1. Nyers hús: olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek hő hatására elpusztulnak, de nyers húsban a szervezetbe kerülve akár a magzat egészségét is károsíthatják.

2. Nyers tojás: a szalmonella fokozott veszélye miatt kerülendő.

3. Bizonyos halak és tenger gyümölcsei: vannak olyan halak, amelyeknek magas lehet a higanytartalma, ez magzati agykárosodást is okozhat.

4. Máj: ritkán fogyasztható a túlzottan magas A-vitamin tartalma miatt, ez a vitamin könnyen túladagolható

5. Hőkezelés nélküli tejtermékek: a liszterózis kockázata miatt kerülendők a lágy sajtok és a kezeletlen tejből készült sajtok is. Hasonlóképpen nem fogyasztható a házi tej és túró sem.

6. Alkohol: értelemszerűen tilos

7. Gyógyteák: alapvetően a gyógyteák nagyon jót tesznek az emberi szervezetnek, azonban csak akkor fogyasszuk, ha előtte szakértővel konzultáltunk. Ennek oka, hogy a legtöbb gyógytea vízhajtó hatású, illetve erős méregtelenítő képességgel bír, ami a magzatra káros lehet.

8. Allergizáló ételek, például mogyoró: túlzott fogyasztása esetén egyes feltételezések szerint allergiát válthat ki a magzatnál.

 

Forrás: GasztroEszti, foodyny.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×