Megújul Ménfőcsanak postája

 Megújul Ménfőcsanak postája

A felújításra nagy igény mutatkozott a helyiek részéről, amit a megnövekedett lakossági létszám (10 200 fő), valamint a posta rossz állapota is indokolt.

 

Kara Ákos, az NFM államtitkára, győri országgyűlési képviselő a tavaly kéréssel fordult Németh Lászlóné postaügyekért felelős akkori államtitkárhoz: kezdeményezte a Győr-Ménfőcsanak településrészen található posta felújítását. Ménfőcsanak fejlődésével a posta eddig nem tudott lépést tartani, így kapacitása már kevés volt a megnövekedett igényekhez. Jelenleg a napi forgalom akár a 200-300 főt is elérheti, így ahhoz, hogy az ügyfelek számára jó minőségű szolgáltatást tudjanak nyújtani, azonnali beavatkozásra van szükség. Kara Ákos a felújítás bejelentésekor elmondta, hogy „az országos ügyek mellett a helyi kérések is fontosak, ezért karoltam fel a Ménfőcsanakon élő emberek megkeresését.”

Kara Ákos, Ménfőcsanak országgyűlési képviselője közbenjárásának köszönhetően idén meg is valósul a felújítás, melynek munkálatai előreláthatólag 2016. október 1-jén kezdődnek meg, a kivitelezés befejezésére pedig várhatóan 2016 decemberében kerül sor. A beruházás magában foglalja a teljes posta festését, valamint a posta közönségtere és felvételi tere, a csomagraktár, szélfogó és az innen nyíló telefonfülkék területén teljes átalakítás történik. A felújítás nagy jelentőséggel bír, és segíti a postát használó ménfőcsanakiakat, akik reményeink szerint már az év végén birtokba vehetik a korszerű, megújult épületet.

Kara Ákos hozzátette, hogy a Kormány támogatásai és a győri önkormányzat forrásai jól kiegészítik egymást. Így például önkormányzati forrásból zajlik az Ifjúság körút egy szakaszának felújítása, míg központi forrásból történik a ménfőcsanaki postahivatal felújítása.

Fotó: 24.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×