Nem három évre szól az eltiltás - Félreértelmezték az UEFA döntését

A Győri ETO FC és az MLSZ félreértelmezte az UEFA határozatát, eszerint az nem 3 évre vonatkozik, hanem az elkövetkezendő 3 évben egy részvételre.

Ma délelőtt Nyonban járt Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezető elnöke, ahol Imre Mátyás, az UEFA munkatársa segítségével próbáltak meg tájékozódni a klub ellen hozott 3 éves, nemzetközi kupákban történő eltiltásra vonatkozó fegyelmi határozatot illetően.

Az ügyvezető elnöknek mindenképpen megérte kiutazni az UEFA székházába, kiderült ugyanis, hogy a klub - és az MLSZ - félreértelmezte a határozatot, eszerint az nem 3 évre vonatkozik, hanem az elkövetkezendő 3 évben egy részvételre.

Ez azt jelenti, hogy ha az ETO jövőre kijut(na) a nemzetközi kupaporondra, nem vehet részt az adott tornán. Ám, ha ez azt követő évben is sikerül, akkor minden további nélkül ott lehet a rajtvonalnál.

- Ez az új fejlemény már mindenképpen megnyugtatóan hangzik - mondta honlapunknak Klement Tibor -, ám ezzel nem érjük be, és természetesen elküldtük a fellebbezésünket az UEFÁ-hoz, mert azt szeretnénk, ha teljes mértékben felmentenék a klubot.

 

Forrás: nb1.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×