Örömlányok után mentünk az erdőbe

 Örömlányok után mentünk az erdőbe

Kétezer forintos szexrandin bukott le egy prostituált a Sopronba vivő út melletti erdőben, Győr közelében. A rendőrök a szexszolgáltató lányokat ellenőrizték, velük tartottunk.

A korábbi időkhöz képest lényegesen kevesebb gondot és munkát okoznak a rendőrségnek a prostituáltak Győrben és a város környékén – mondta a razziát megelőzően Horváth Csaba ezredes, városi rendőrkapitány.

 

Városunkban egyébként tilos az üzletszerű kéjelgés, nincs ugyanis kijelölt türelmi zóna, ahol a lányok legálisan folytathatnák ezt az ősi mesterséget. A rendőrség a folyamatos ellenőrzéssel elérte, hogy már csak néhány lány bukkan fel Győr belvárosában, így a zóna kijelölése nem is indokolt.

 

A városból kivezető utak mentén azért mindig áll néhány lány, még délidőben is: A rendőrök civil autóval gurulnak el előttük, ¬mondják, előfordult már, hogy tanuló vezetői kocsival derítették fel a terepet. A nők ugyanis már jól ismerik a körzeti megbízottakat, ám az egyenruhások is őket, név szerint. A sorsukban is járatosak.

- Főleg helybeliek vagy a környéken lakók kínálják szolgáltatásaikat az út szélén – osztja meg tapasztalatait Szalay Zsolt körzeti megbízott. - A többségüknek már van néhány gyereke, olyan is akad a lányok között, akit a futtatója vett el feleségül. Találkozunk majd olyanokkal is, akiket jó néhány évvel ezelőtt az Alföldről hozták a vidékünkre, és itt ragadtak.

– Régebben úgy adták-vették ezeket a lányokat, mint a kenyeret – teszi hozzá a körzeti megbízott társa, Deákovits Ákos.

 

Az egyik lehajtónál, a bokrok árnyékában két lány ácsorog. A rendőrök figyelik őket, hátha vendég érkezik hozzájuk. Ahhoz, hogy bíróság elé lehessen állítani őket, gyakorlatilag tetten kell érni a prostituáltakat.

– A vendégeik között éppúgy akad kamionos, mint jól öltözött, családos úriember ¬– mondja Szalay Zsolt.

Most azonban hiába várakoznak, egyik autósnak sincs kedve megállni egy futó kalandra. Aztán amikor már elindulnak a leshelyről, egy autóban meglátják Mónikát, akit jól ismernek, a közeli faluban lakik albérletben.

– Vagy haza viszik, vagy valamelyik rejtekhelyre – találgatja a két rendőr.

 

A kocsi után megyünk, a Rábca árvízi töltésén, s egy erdei úton rá is bukkanunk a keresett autóra. Éppen kifelé tolat az erdőből.

Szerencsétlen férfi nagy kínban van, igaz független ember még, mégsem lehet kellemes, ha ilyen szituációban igazoltatják az embert. Hamar elismeri, hogy pénzért vett szexuális szolgáltatást.

– Mennyit fizetett érte? – tudakolják a rendőrök.

– Kétezerbe került – mondja kelletlenül a férfi.

– Csak „kézimunkáztam” – magyarázza a nő, miért úszta meg ilyen olcsón a kalandot a férfi.

 

A rendőrök által Mónikának szólított harminc éves nő nem tagad.

– Ha már megfogott a hatóság, én mindent elismerik – rántja meg a vállát.

A nő táskájából óvszerek kerülnek elé, és a kétezer forint, amit most kapott. A férfivel együtt beviszik őket a rendőrségre. A férfinek megígérik, hogy adatait titkosan kezelik.

Útközben Mónika elmondja még, hogy van egy „kolléganője”, akinek hat hónapos a gyereke. Amíg az asszony kinn áll, a férje vigyáz a csecsemőre.

Mónikának nincs gyermeke és élettársa sem, de vágyik rá. Azt mondta, áprilisban befejezi ezt a munkát. Addig gyűjtögeti a pénzt, valamint beteg édesanyjának is küld haza, Kecskemétre.

– Gyakran találkozunk szánalmas sorsokkal, magánemberként nincs is bajom a prostituáltakkal, ám rendőrként be kell tartanom a jogszabályokat, és az illegális, ellenőrizetlen prostitúció, meg a hozzá kapcsolódó sok bűncselekmény megengedhetetlen – magyarázza Szalay Zsolt.

 

A tetten ért lány ügyét gyorsított eljárásban tárgyalja a bíróság. A nő akár 60 nap elzárást is kaphat.

 

Kovács Veronika

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×