Új funkció jelenik meg a Facebookon

 Új funkció jelenik meg a Facebookon

Egyes felhasználók már élesben tesztelhetik a Facebook legfrissebb újítását, a magától törlődő bejegyzést. A csavar annyi, hogy most nem fotó vagy videó lesz az enyészeté a megadott idő múlva, hanem maximum 101 betűnyi szöveg.

A közeljövőben a Facebook felhasználói olyan posztokat tehetnek ki személyes oldalukra, amelyek maximum 101 karakter hosszúak lehetnek, és egy idő után törlődnek az oldalról. Ez a fejlesztés elsősorban azoknak lehet érdekes, akik eddig is használták mondjuk a Facebook Storiest, és már rájöttek, mi haszna van a magától törlődő bejegyzéseknek. Az új fejlesztéssel szigorúan csak szöveget lehet majd posztolni, hogy aztán automatikusan törlődjön.A BuzzFeed szerint a fejlesztést ismét a konkurenciának számító Snapchat miatt emelte be a Facebookba a cég, mint ahogy tette ezt az elmúlt két évben az Instagram és a Messenger egyes újításaival, például a „Napom” funkcióval.

A 101 karakteres posztoknál a felhasználók beállíthatják, hogy mennyi ideig legyen látható a bejegyzés, valamint azt is megadhatják, hogy az ne jelenjen meg a hírfolyamban, csak saját profiljukon.

A fiatalok egyre nagyobb arányban fordulnak el Mark Zuckerberg közösségi oldalától, és pártolnak át inkább a Snapchat vagy az Instagram használói közé. A helyzet még nem aggasztó, de ha így folytatódik, a Facebook elveszítheti a generációkat összekötő szerepét – és persze rengeteg reklámozót.

 

Forrás: nlcafe.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×