A bátor nő felemelte a cápát, és kirakta az öbölből

A bátor nő felemelte a cápát, és kirakta az öbölből

Munkahelyén „cápabirkózóként” emlegetik az ausztrál Melissa Hatheiert, aki egyedül vetette vízbe magát, hogy kitessékelje az eltévedt cápát a strandról.

A nőt édesanyja értesítette telefonon, hogy szörfözni indultak barátaival az Oak Park tengerpartra, ahová rendszeresen járnak, ám ezúttal valami rendkívüli dolgot láttak: egy Port Jackson fajtájú cápát, amely betévedt az öbölbe, azonban ki már nem talált, így folyamatosan nekiütközött a falnak. A kisebb méretű állat a parton kialakított természetes medencében úszkált, amelyet a nyílt víztől csupán egy sziklafal választ el. Hatheier azonnal a helyszínre sietett, hogy a saját szemével lássa a helyzetet. Mikor rájött, hogy Port Jackson fajtáról van szó, ami emberre nem veszélyes, ráadásul nem túl nagy méretű, ő maga ment be a vízbe, hogy saját kezeivel elemelje fel, mint egy kisbabát, és átrakjon a sziklafalon túl.

A nő az ABC tévécsatornának elmondta, hogy a cápa nagyon idegesnek tűnt, nem találta a kiutat, ezért fölé úszott, és tényleg úgy emelte föl, mint egy gyermeket. Ő maga is szörfös, ezért hozzá van szokva a hasonló állatokhoz, nem félt, számára teljesen természetes volt, hogy segít, ám az emberek azóta is csodájára járnak. Még a munkahelye, az ausztrál ingatlancég is közzétett egy videót az esetről, annyira büszkék a „cápabirkózóra”.

 

Forrás: NLCafé

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×