A Bécsi kapu tér fele közlekedsz? Nem árt ha ezt tudod!

A Bécsi kapu tér fele közlekedsz? Nem árt ha ezt tudod!

Péntektől az autós közlekedést is érintő korlátozás lép életbe a területen. A lezárás előreláthatólag egészen őszig tart majd.

"A Győr, Bécsi kapu tér felújításának következő építési üteme során a térnek a Kármelita templom előtti, és a tér középső területét korlátoljuk el a közlekedők elől az elkövetkező napoktól. Az építési munkaterület biztosítása, a munkagépek mozgása és a gyalogosforgalom fenntartása mellett a gépkocsi forgalmat már nem lehet fenntartani a téren történő átközlekedés során, emiatt július 13-án 8 órától az autósforgalom elől lezárjuk a Bécsi kapu teret" - fogalmazott Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet sajtószóvivője.

A lezárásra várhatóan őszig van szükség, de amennyiben lehetőség nyílik a tér részleges megnyitására, a szakemberek gondoskodni fognak az átközlekedésről.

"A belvárosi gyalogos-zóna nyugati oldalának kapuja a felújítás miatt bezárul az autósok előtt péntektől, a ki-és behajtásra a Teleki út - Apáca utca – Jedlik Ányos utca – Dr. Kovács Pál út – Király utca, vagy a Czuczor Gergely utca – Kisfaludy utca – Aradi Vértanúk útja útvonalon keresztül lehetséges" - tette hozzá Máthé-Tóth Péter. A terelőútvonalakra a Bécsi kapu tér irányából kiállított behajtási engedélyek is érvényesnek lesznek, így az útkezelő szervezet ügyfeleinek nem lesz teendőjük a behajtási engedélyekkel.

A terelés miatt a szolgáltató a lakosság megértését és türelmét kéri!

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a napokban egyébként a Kisfaludy-szobrot is elszállították a Bécsi kapu térről, az emlékmű ugyanis csak műhelyben restaurálható.

 

fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×