A családok többsége megünnepli a gyermeknapot

A családok többsége megünnepli a gyermeknapot

A magyar családok 88 százaléka minden évben, további 6 százaléka ritkábban, de megünnepli a gyereknapot; a szülők 28 százaléka ilyenkor jellemzően 2-4 ezer forintot, 26,5 százaléka 4-6 ezer forintot, egynegyedük pedig 6 ezer forintnál többet költ ajándékra - írta a Világgazdaság csütörtökön.

 

A lap a Regio Játék legfrissebb felmérését ismertetve azt írta, a nyár közeledtével leginkább a szabadtéri játékok kereslete nő meg, de népszerű meglepetés gyereknapon a kreatív és fejlesztő játék, a sporteszköz, valamint a három év alattiaknál a mesekönyv, az idősebbeknél pedig a társasjáték és a legó.

A kutatás szerint a gyermekek főképp az építőjátéknak, trambulinnak vagy valamilyen szabadtéri programnak örülnének ezen a napon. Több zsebpénzt ilyenkor a szülők mindössze 7 százaléka ad, jellemzően 1-2 ezer forint összegben - írta a Világgazdaság.

Sokan szabadtéri programokkal töltik a napot. Győrben is több lehetőség közül választhatnak a családok, lesz tűzoltósági nyílt nap és családi park is, de természetesen az állatkert is várja a látogatókat, és lesz Győri Gyermek Piknik is.

 

Fotó: Pixabay

MTi

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×