A csalásokat is jobb megelőzni!

A csalásokat is jobb megelőzni!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei közös előadást tartottak a termékbemutatók veszélyeiről, Győrben.

 

 

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei közös interaktív előadás keretében hívták fel az idősek figyelmét az áru- és termékbemutatókkal kapcsolatos visszaélések megelőzésének lehetőségeire.

A szakemberek június 12-én az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Kálóczy téri idősek otthonában személyes tanácsadással, szituációk és prevenciós kisfilmek bemutatásával, prevenciós kiadványok átadásával hívták fel a szépkorúak figyelmét, a célcsoportot leginkább érintő bűncselekmények megelőzési lehetőségeire.

Az áldozattá válás elkerülése céljából a rendőrség az alábbiak betartását javasolják:

– A termékbemutatók, valamint az állapotfelmérések során az eladók nagyon meggyőzőek, céljuk rávenni a vevőket, hogy döntésüket gyorsan és ott helyben, nyomás alatt, kellő átgondolás nélkül hozzák meg. Ezért fontos, hogy a vásárlás elhatározása előtt tájékozódjanak, gondolják azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni, és semmilyen egyéb nyomással nem lehet ráhatást gyakorolni a vevőre.

– Tájékozódjanak a termék áráról más árusítóhelyeken is, vagy az interneten!

– A házalással kínált termékek esetében alapvetően legyenek bizalmatlanok! A felkínált termékek az esetek többségében nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok. A házalások, illetve a házalással elkövetett csalásokhoz egyéb bűncselekmények is kapcsolódhatnak, például alkalmi lopások, trükkös lopások, de a betöréses lopások előzetes terepszemléje is megvalósulhat.

police.hu
illusztráció

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×