A Disznó éve a nagy változásoké

A Disznó éve a nagy változásoké

Február 4-én kezdődik a Disznó éve a kínai asztrológiában. Kerecsényi Éva feng shui szakértő a Hsia naptárt, azaz a feng shui naptár szerint elkészítette olvasóink számára az idei horoszkópot.

A 2019-es évben két elemnek, a földnek és a víznek a hatásai fognak a leginkább érvényesülni. Nem lesz teljesen zökkenőmentes az év, hiszen két egymással szemben álló elem fog uralkodni, melyek közül a föld megpróbálja gátak közé szorítani a vizet, viszont az idén az erőteljes vízelem a gyengébb yin föld ellen fordulhat, és akár el is moshatja azt. A tavalyi borongósabb, befelé fordulósabb évet viszont egy igazán aktív időszak követ, ami a szenvedélyről, az ötletekről, a kreativitásról, a tervek megvalósításáról fog szólni. A nagy kihívások és változások éve következik. A 2019-es év a kreatív embereknek kiváltképp kedvez, úgy érezhetik, hogy szinte szárnyakat kapnak. Különösképpen érezhető lesz ez azok számára, aki fa napon születtek, vagy sok fa elem van a horoszkópjukban. Késztetést érezhetünk arra is, hogy rendezzük kapcsolatainkat. A lehúzó, visszatartó, hátráltató emberektől és helyzetektől könnyebben meg tudunk válni, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy helyet teremtsünk életünkben az új energiáknak s a magasabb minőségű emberi kapcsolatoknak. Aktív évnek nézünk elébe, de csak az fogja érezni a kedvező hátszélnek a hatását, aki mer lépni, kezdeményezni, új dolgokba belevágni - mondja Kerecsényi Éva.

Kerecsényi Éva feng shui szakértő

A Disznó év, de főleg a Disznó hónap (november) szülötteit meglehetősen szerencsésnek és szerethetőnek tartják, hiszen nagyon sokoldalúak, szórakoztatóak, életvidámak. Meglehetősen érzékenyek, az érzelmeik vezérlik őket. Intellektuálisak, intelligensek, gyors észjárás jellemzi őket. Az idei év sem lesz unalmas számukra. Vigyázniuk kell azonban arra, hogy ne robogjanak keresztül a saját életükön, fordítsanak időt a pihenésre is, mert különben ingerültek, stresszesek, idegesek lehetnek, ami kihat az emberi kapcsolataikra, az egészségükre is. Fontos, hogy megtanuljanak odafigyelni a dolgokra, szelektálni, egyszerre csak egy feladatra koncentrálni, és azt be is fejezni. Legyenek összeszedettebbek, és osszák be okosan az idejüket. Utazás, esetleg költözés is előtérbe kerülhet.

 

Akik Kígyó napon, hónapban (május), évben születtek, kapcsolják be a biztonsági öveket, mert nagy változásoknak nézhetnek elébe. Májusiak főleg a munkájukkal kapcsolatban számíthatnak nagyobb változásra. Aki munkahelyváltáson töri a fejét, ne habozzon, kedvezőek az energiák az újításhoz, a váltáshoz, új ötletek bevetéséhez, megvalósításához. A munkakeresők szerencsecsillaga is felragyoghat. Akinek a napjában van Kígyó, ők a párkapcsolatukban számíthatnak nagyobb mozgásra. A párkeresők számára ragyogó energiák állnak rendelkezésre, a meglévő és jól működő kapcsolatokba új színt vihet a disznó, a megromlott, problémás viszonyok végére viszont véglegesen pont kerülhet. Költözésre, lakáscserére is kiválóak az energiák. A kígyó év szülöttei általánosságban számíthatnak izgalmas, mozgalmas évre.

 

A Majom jegy szülöttei figyeljenek oda, hogy kivel, mikor, mit tesznek, mert számukra ez az év a karma éve is lehet. Ne játsszanak mások érzelmeivel, mert akkor nekik is csalódásban lesz részük, könnyen egy érzelmi hullámvasúton találhatják magukat. Fontos, hogy megtanuljanak szembesülni a gyengeségeikkel, hogy elfogadják azt, és a megpróbálják a legtöbbet, a legjobbat kihozni belőle.

 

A Kakasok nyugalmasabb évre számíthatnak, de azért törekedjenek a megfelelő kommunikációra, mert ebben az évben leginkább ez okozhat nehézségeket számukra. Ne elhamarkodottan reagáljanak, hanem gondolják át a mondanivalójukat, és elfogadhatóbb, emészthetőbb formában próbálják azt közölni. Érdemes lesz a hatósági, jogi ügyek terén körültekintőnek lenniük, hogy felületességből fakadóan ne okozzanak maguknak problémákat.

 

A Kutyák számára meglehetősen aktív év ígérkezik, főleg akkor, ha az elmúlt év a tervezés, az előkészítés jegyében telt, hiszen most készen állnak az energiák a megvalósításhoz, legyen szó munkáról, utazásról, párkapcsolatról. Akinek a napjában van Kutya, és magányos, nagy eséllyel számíthat pozitív változásra, s akár hosszabb távra is tervezhet.

 

Örülhetnek a jegy szülöttei, hisz ők lesznek 2019 nagy nyertesei. Sok szerencsés helyzetre számíthatnak, a problémáik könnyen, váratlanul, szinte maguktól megoldódnak. Az eredményesség érdekében viszont meg kell, hogy mutassák magukat a külvilágnak, hogy kilépjenek a színfalak mögül, és felhívják magukra a figyelmet. Bátran vállalkozzanak, merjenek új utakon elindulni, ismerkedni, új kapcsolatokat kiépíteni. Élvezzék az életet!

 

A Kecske jegy szülöttei kicsit fellélegezhetnek. 2018-ban elég sok nehézséggel kellett szembenézniük, a 2019-es év viszont viszonylagos nyugalmat, csendességet hozhat az életükbe. Szükségük is lesz a békességre, hogy végre magukkal is tudjanak foglalkozni, s a testi, szellemi energia raktárakat fel tudják tölteni. Ez az év arra is lehetőséget teremt számukra, hogy meg tudják mutatni magukat, a tehetségükkel fel tudják hívni magukra a figyelmet, és sikereket érjenek el mind a munkájukban, mind a magánéletükben.

 

A Tigriseknél indul a visszaszámlálás. Mozgalmas, aktív évetek lesz, csak győzzétek energiával. Rengeteg lehetőség, válaszút érkezik az életetekbe, legyen szó bármilyen életterületről. Új munkalehetőség, új párkapcsolat, utazás, költözés, minden benn van a pakliban. Azon se csodálkozzatok, ha tanulni támad kedvetek, kiválóak az év energiái ahhoz, hogy új területeken is kipróbáljátok magatokat, beiratkozzatok tanfolyamokra, továbbképzésekre járjatok, felfényesítsétek életetek minden területét. A párkereső Tigrisek nyitott szemmel és szívvel fogadják az új lehetőségeket.

 

A tavalyi komplikációktól, felforgató eseményektől nem mentes év után meglazíthatják a nadrágszíjat a Sárkány jegy szülöttei. Ez az év a kapcsolatok éve lesz számukra, sok új ismerkedési lehetőséggel az élet minden területén. Új helyzeteket, személyeket, új kihívásokat hozhat számukra a Disznó év energiája, mind a munka, mind a párkapcsolat terén. Utazással, élménnyel, kalanddal is számolhatnak e jegy szülöttei. A pénzügyeikkel kapcsolatban viszont fokozott óvatosság javasolt, ne szórják két kézzel a pénzt, mert könnyen lenullázhatják magukat.

 

2019 nagy nyertesei lesznek a Nyulak is. Fontos azonban nyitniuk a külvilág felé, megmutatni magukat, kilépni a komfortzónájukból, és bátran belevágni az új dolgokba. A Tigrisekhez hasonlóan számukra is előtérbe kerülhet a tanulás, a továbbképzés, új ismeretek megszerzése, illetve a régiek felfrissítése. Az előrejutás egyik titka épp a tanulásban rejlik, de a Nyulaknak ez nem lesz nagy kihívás, nem fog nehezükre esni, hiszen alapból megvan bennünk az állandó tudásvágy, szívesen mélyítik el ismereteiket. A Nyúl „romantikus alkatánál” fogva a párkapcsolat területén is pozitív előmenetellel számolhat.

 

Kedvező időszakot ígér az új év a Patkány jegyű emberek számára is, hiszen felpezsdülést, jó ötleteket, az álmok megvalósulását hozhatja el számukra. Ne csodálkozzanak, ha azon kapják magukat, hogy érzelmesebbek lesznek, többet foglalkoznak elmélyültebb dolgokkal, megnőhet az érdeklődésük az asztrológia és egyéb spirituális ismeretek, az intuitív bölcsesség iránt. A kommunikáció és az írás területén is sikereket érhetnek el, szívesebben vágnak bele a tanulásba. Több utazással, mozgással, költözéssel számolhatnak, a magányos Patkányok pedig könnyebben találhatnak párt maguknak. A kapcsolatok rendezése is aktuálissá válik számukra.

 

Az elmúlt időszakhoz képest fellélegezhetnek végre a Bivaly jegyben született emberek. Lazul a szorítás, felenged a fojtogató, lehúzó érzések ideje. Lazább, könnyedebb évre van kilátásuk, de ez sokban függ a hozzáállásuktól is. Merjenek belevágni új dolgokba, véglegesen zárják le a nem működő kapcsolataikat, nyissanak a fény felé, az új lehetőségek irányába, munka és párkapcsolati szempontból egyaránt. A pénzügyi sikerek sem fogják elkerülni őket. Ne féljenek akár idősebb fejjel is beülni az iskolapadba, akár egy tanfolyam erejéig, hisz a tanulás lehet az előmenetel záloga. Utazás, költözés sem kizárt, aki változtatni szeretne, használja ki a Disznó év adta kedvező energiákat.

 

Kerecsényi Éva feng-shui szakértő

fotó: illusztráció

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×