A férfipólósok szerint is Vámos Márton volt 2017 legjobbja

A férfipólósok szerint is Vámos Márton volt 2017 legjobbja

A férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint Vámos Márton volt 2017 legjobb magyar pólósa.

A társak csaknem nyolcvan százaléka a vlv.hu hagyományos év végi körkérdésére válaszolva tette le voksát a Ferencváros balkezes világbajnoka mellett. Döntésük egybeesik a hivatalos értékítélettel, mivel a szövetségi kapitány jelölése alapján a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége is Vámost ítélte az elmúlt esztendő legjobbjának.

Az év mérkőzése a szavazatoknak ugyancsak jelentős többségével a magyar sikert hozó Szolnok-Jug Dubrovnik Bajnokok Ligája-döntő lett, de több voksot érdemelt ki a vizes világbajnokság budapesti pólós fináléja is, amelyen a horvát válogatott legyőzte a magyar nemzeti együttest.

Egyszersmind a margitszigeti Hajós uszodában rendezett vb-döntő kapta a legtöbb jelölést "Az év csalódása" címre is, míg 2017 legszebb találata a társak szerint egyértelműen az Eger olimpiai és világbajnokának, Hosnyánszky Norbertnek a csavargólja volt a görögök elleni világbajnoki elődöntőben.

A válogatott tagjai a horvát Sandro Suknót ítélték a világ legjobb játékosának, aki a Szolnokot erősítő szerb pólóst, Andrija Prlainovicot megelőzve végzett az élen.

A szavazók az óesztendő legjobb magyarországi idegenlégiósának a szintén a BL-nyertes, magyar bajnok és kupagyőztes Szolnokban játszó Aaron Youngert választották meg. Az ausztrál vízilabdázóra, aki 2017-ben magyar állampolgárságot kapott, 11-en voksoltak, a második Prlainovicra pedig kilencen, s egy-egy szavazat jutott további négy légiósra.

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×