A grapefruit a fogyókúrázó legjobb barátja

A grapefruit a fogyókúrázó legjobb barátja

A legújabb kutatások is alátámasztják a kesernyés és lédús gyümölcs egy régóta tudott kellemes tulajdonságát.

 

A citrusfélék családjába tartozó, kesernyés ízű grapefruitról régóta tudjuk, hogy magas C-vitamin-tartalma miatt hatékonyan védi az immunrendszert és jelentősen elősegíti a méregtelenítés folyamatát. Az sem új keletű információ, hogy a gyümölcs rostjai a gyomorba kerülve - rendkívül magas folyadékfelvevő képességének köszönhetően - megduzzadnak és teltségérzetet keltenek, azaz kevésbé leszünk éhesek. Ráadásul a grapefruit képes a zsírok, az állati zsírok lebontására, ily módon a koleszterinszintre is kedvező befolyással bír.

Hogy akkor mi az újság a grapefruittal kapcsolatban?

Mindössze annyi, hogy a legújabb kutatások bebizonyították: bár a zsírt ez a gyümölcs sem égeti (szemben azzal a véleménnyel, hogy bizonyos ételek előtt fogyasztva épp ezt a hatást éri el) , valóban nagyon hatékonyan támogatja a fogyást, azaz a fogyókúrázó egyik legjobb döntése, ha gyümölcsből ezt a rózsaszínű puffancsot választja.

Léteznek különfle grapefruit diéták, az egyik szigorúbb, a másik megengedőbb, de abban közösek, hogy jelentős mennyiségű grapefruitot kell elfogyasztanunk – így azért nem árt, ha az ember legalább az ízét kedveli.

Fotó: Life

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×