A Győr BL-győztes balszélsője a Siófoknál folytatja

A Győr BL-győztes balszélsője a Siófoknál folytatja

A 2019–2020-as idényt már a Siófok KC-nál kezdi meg a Győri Audi ETO KC 22 éves balszélsője, Hársfalvi Júlia, adta hírül weboldalán a Siófok KC.

A 2019/20-as szezontól a Siófok KC-t erősíti a 22 esztendős balszélső Hársfalvi Júlia, aki jelenleg a német Bundesligában szereplő Metzingen kölcsönjátékosa. A felek a minap egy kétéves szerződést szignóztak.

Bitter Miklós, a klub technikai igazgatója a következőképpen nyilatkozott – „Nagyon örülünk Julcsi érkezésének, személyében egy fiatal tehetség érkezik Siófokra. Jelenlegi klubjában a Metzingenben már bizonyította, hogy minden helyzetben lehet rá és a góljaira számítani. Ez a megbízható teljesítmény győzött meg minket arról, hogy szükségünk van rá. Izgatottan várjuk a közös munkát.

A vezetőedző, Tor Odvar Moen szerint minőségi erősítésről van szó – „Juli személyében egy nagyon gyors és technikás szélsővel erősödünk a következő szezonban. Örülök az érkezésének, a keret mindenképpen erősödni fog vele.”

Hársfalvi Júlia a kézilabda alapjait Veszprémben szerezte meg, majd 2013-ban Mosonmagyaróvárra szerződött. Tagja volt a korosztályos magyar válogatottaknak, az U19-es korosztállyal Európa-bajnoki negyedik helyet szerzett.

A Győri Audi ETO 2015-ben leigazolta, és két szezonon át (2015/16, 2016/17) foglalkoztatta. Ez idő alatt Julcsi 47 bajnokin 78 gólt lőtt, és debütált a Bajnokok Ligájában, melyet meg is nyert a Rába-parti csapattal. Kétszeres magyar bajnoknak, és egyszeres kupagyőztesnek vallhatja magát. 2017-ben Kim Rasmussen irányítása alatt debütált a magyar válogatottban.

Legutóbbi két idényét kölcsönben töltötte, tavaly a DVSC játékosa volt, idén pedig a német élcsapat, a Metzingen sikereiért küzd. Játékát a szakmai stáb az EHF-kupa csoportkörében személyesen is láthatta, hiszen 6 gólt lőtt ellenünk. Szerződése a szezon végén Győrben lejár, pályafutását Siófokon folytatja.


Forrás: Siófok KC

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×