A Győr kedvező, az FTC szinte kilátástalan helyzetben

A Győr kedvező, az FTC szinte kilátástalan helyzetben

A címvédő Győr kedvező, a Ferencváros viszont szinte kilátástalan helyzetben van a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágói előtt.

Az ETO a párharc múlt vasárnap rendezett első mérkőzésén 29-28-ra győzött a dán Odense otthonában. Az idegenbeli sikert némileg beárnyékolja, hogy a győriek a második félidőben 13 percig nem szereztek gólt, viszont nyolcat kaptak.

Danyi Gábor vezetőedző a klub honlapján úgy fogalmazott, csapatának talán a legnagyobb erénye, hogy ilyen esetben is képes megrázni magát, és újra a maga javára billenteni az állást.

"Komoly tanulság számunkra, hogy akkor nem szabad kiengednünk, amikor nagyon vezettünk. Meg kell adnunk a kegyelemdöfést ellenfelünknek. Nehéz visszavágóra számítok" - tette hozzá.

 

 

A csapat dán balátlövője, Anne Mette Hansen az európai szövetség honlapján azt mondta, az említett időszakban túlságosan hanyagok voltak, ezzel lehetővé tették ellenfelüknek, hogy visszakapaszkodjon, de a hajrában ismét sikerült nyomást gyakorolniuk az Odensére, így nem veszítették el a tavaly január óta tartó veretlenségüket.

"Remélem, a visszavágón nem történik hasonló. Mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk ezt. Meg kell mutatnunk, hogy ezúttal mi vagyunk hazai pályán, ahol minden csapatnak nehéz játszania" - szögezte le Hansen, aki két gólt dobott az első meccsen.

A Ferencváros 26-23-ra elveszítette az Érden rendezett első mérkőzést az orosz Rosztov-Don együttesével szemben. Tavaly ugyancsak a negyeddöntőben találkozott egymással a két csapat, akkor az oroszok előbb idegenben két találattal, majd házigazdaként tíz góllal nyertek.

 

Fotó: fradi.hu

 

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a klub honlapján elmondta, a védekezésük a 29 kapott gól ellenére jobban működött, mint az elmúlt időszakban bármikor, a támadójátékuk viszont jelentősen elmaradt a várakozásoktól.

"Kevés dolgot tudtunk megvalósítani a tervezettekből, sokkal pontosabb játékra lett volna szükség. A Rosztov magas és nehéz játékosokból álló csapat, amelyet a világ talán legjobb védekezést megszervező edzője irányít" - magyarázta.

A szakvezető hozzátette, a korábbi győri sikeredzőt, Ambros Martínt jól ismerik, és az elmúlt években néhányszor fel tudták törni csapata védekezését, ehhez múlt vasárnap támadásban többet kellett volna tenniük, de a lélektanilag fontos pillanatokba túl sokat rontottak.

"Azon fogunk dolgozni, hogy a védekezés eredményességét megtartsuk, és támadásban javuljunk. Az esélyek nyilvánvalóan eltolódtak a Rosztov irányába. Hosszú és nehéz út vár ránk, de egyértelműen azért megyünk, hogy jó meccset játszunk, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elég" - tette hozzá Elek Gábor.

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását jövő kedden rendezik.

Az EHF Kupa elődöntőjének első meccsén a Siófok KC múlt szombaton házigazdaként 28-24-re legyőzte a dán Viborg HK csapatát, a visszavágót vasárnap játsszák. Tor Odvar Moen vezetőedző úgy vélekedett: 55 percen keresztül tökéletes meccset játszottak, nyolc góllal vezettek, de ezt nem sikerült megtartaniuk a végéig.

"Amikor arra igazán szükségünk lesz, akkor még okosabban kell játszanunk" - mondta. A norvég tréner hozzátette, védekezésben és kapusteljesítményben mindenképpen jobbnak kell lenniük ellenfelüknél, mert ezek lesznek a döntő tényezők.

 

A magyar csapatok hétvégi programja:

szombat:

-------

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 15.00 (az első mérkőzésen: 26-23)

Győri Audi ETO KC-Odense Handbold (dán) 17.30 (29-28)

vasárnap:

--------

EHF Kupa, elődöntő, visszavágó:

Viborg HK (dán)-Siófok KC 14.00 (24-28)

 

MTI
Fotók: Győr+ Archívum, ill. fradi.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×