A Győri Állatmenhely lakóiért futottunk

A Győri Állatmenhely lakóiért futottunk

A jótékonyság jegyében ünnepelte első születésnapját a győri SugarZoo állateledel és felszerelés szaküzlet szombaton, a Győr+ Mancsokkal mi is részt vettünk a reggeli kutyás futáson.

A SugarZoo rengeteg programmal várta az érdeklődőket – különleges kisállatbemutató, állatorvosi tanácsadás, kutyás bemutató –, a gyermeknek pedig fajátékokkal, zenés, mesés előadással is kedveskedtek.

A Győr+ Mancsok két gazdikereső kutyusa: Merci és Berci

Sportolással indult a nap, reggel 9 óra körül rajtolt el a 34 futó – köztük mi is – menhelyi, illetve saját kutyával. A Győr+ Mancsok három gazdikeresője, Marci, Merci és Berci is futottak, és mindenkire nagyon büszkék vagyunk, hiszen jól bírták a 4,2 kilométeres távot. Bár Merci és Berci már 8 évesek, korukat meghazudtolva diktálták az iramot, és hihetetlenül motiváló volt velük futni. Nem fáradtak el, lelkesen szedték a lábaikat, közben pedig folyamatosan sugározták a belőlük áradó őszinte szeretetet.

Márkus László és Darius

A versenynek természetesen győztesei is lettek. Elsőként Márkus László futott be egy menhelylakóval, Darius-szal. A nyertestől megtudtuk, nagyon szeret mozogni szabadidejében, máskor is indult már jótékonysági futáson, így mikor egyik munkatársától értesült az eseményről, nem volt kérdés számára, hogy ide is neveznie kell. – Örülök, hogy részt vehettem ezen a futáson, remélem, hogy jövőre is lesz, és akkor indulok újra – mondta.

Szabó Gabriella és Bori

Másodikként Szabó Gabriella és kutyája, a hároméves Bori értek célba. A gazdi elmesélte, féléve kezdtek el sportolni az ebbel, valószínűleg ennek köszönhető a szép eredmény, de az volt a legfontosabb számukra is, hogy a menhelylakókat támogassák. Bevalljuk, a harmadik helyezettnek örültünk leginkább, hiszen egyik marketinges kollégánk, Csala Róbert és menhelyi kutyusa, Floyd is felküzdötték magukat a dobogóra. Robi egyébként is szeret futni, de ezen a versenyen nem a helyezés lebegett a szeme előtt, sokkal inkább az, hogy az árva állatok mellé álljon, végül mégis remekelt, ráadásul egy csodás kutyust ismerhetett meg. Azt mondta, annyira megszerette négylábú futópajtását, hogy mindenképp visszajár majd hozzá a menhelyre, hogy együtt sétáljanak, fussanak.

Csala Róbert és Floyd

Nagy Péter, a Győri Állatmenhely vezetője is nagy örömmel fogadta a futást, ahogy fogalmazott, mindig boldogok, ha a győri és a Győr környéki állatbarátokat sikerül bevonni a menhelynek bármilyen rendezvényébe, az pedig külön örvendetes, hogy a menhelylakók is részt vehettek a futáson. – Jól esik ez a támogatás, amit mindig tapasztalunk a győri állatbarátoktól, akik szerintem egyébként kiemelkedően sokan vannak és aktívak – tette hozzá.

SugarZoo állateledel és felszerelés szaküzlet

Hán Viktóriától, a SugarZoo győri üzletvezetőjétől megtudtuk, nem volt kérdés, hogy születésnapi jótékony akciójukkal is a menhelynek segítenek. – Fontos számunkra a felelős állattartás, egész évben a győri menhelynek gyűjtünk – mondta.

A családi napon az állatbarátok elhelyezhették adományukat a pénzgyűjtő dobozban és a reggeli futás regisztrációs díját is jótékony célra fordították. Összesen 174 ezer forint gyűlt össze a Győri Állatmenhely számára, ezenkívül közel 55 ezer forint értékben vásároltak a menhelylakóknak macskaalmot, macska- és kutyatápot, szalámikat, konzerveket a SugarZooban, valamint használt felszereléseket, nyakörveket, hámokat, pórázokat és fekhelyeket ajánlottak fel.

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Kutyás futás
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×