A győri lányok nem vesznek részt a tornán

A győri lányok nem vesznek részt a tornán

Bár a Bajnokok Ligája címvédőjeként a Győri Audi ETO KC csapatát hívta meg a Kínába, az első Női Kézilabda Super Globe-ra a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), több, elsősorban sportszakmai érv miatt a csapat lemondta szereplését az eseményen.

Az IHF 2019. augusztus 1-4. között a kínai Wuxiban rendezi meg az első alkalommal kiírt Női Super Globe-ot, azaz a kézilabda klubvilágbajnokságot.

A Győri Audi ETO KC június közepén kapta meg a hivatalos meghívót és egyben a felkérést az eseményre. A csapat nyári felkészülési programja már jóval a meghívó érkezésekor teljesen készen állt, viszont ennek ellenére megvizsgálták a lehetőségét a részvételnek, azonban több tényező miatt nem tudják vállalni a szereplést.

A nyolccsapatosra tervezett tornán a szervezők nem tudták megjelölni a többi ellenfelet, csupán annyi információval rendelkezett a Győr, hogy két kínai egyesület mellett a kontinensbajnokok kaptak meghívást a Super Globe-ra.

Nem volt az eseménynek részletes programja, a szervezők nem tudták megmondani, hol játsszák le majd a mérkőzéseket, hol szállásolják el a csapatot, vannak-e edzéslehetőségek a torna előtt, illetve közben. A Kínába utazással kapcsolatos kérdésekre sem kapott a zöld-fehér klubvezetés megnyugtató válaszokat.

Így a szakmai ellenérvek kerültek döntő többségbe azzal az érvvel szemben, hogy a Super Globe esetleges megnyerése tovább öregbíthetné a Győri Audi ETO KC hírnevét.

A csapat vezetősége egyébként úgy tudja, hogy a szervezők által szintén megkeresett Rosztov-Don is lemondta a szereplést a megmérettetésen.

„A Győri Audi ETO KC továbbra is elkötelezett a női kézilabdasport fejlesztése és népszerűsítése mellett, és ezúton kíván jó munkát a szervezőknek az eseményhez, viszont klubunk elsődleges feladata a játékosok testi épségének megóvása, valamint a nyári időszakban a megfelelő felkészülési lehetőségek biztosítása a szezonban előttünk álló feladatok teljesítése érdekében” – olvasható a klub hivatalos oldalán.

 

Forrás: gyorietokc.hu

Fotó: Győr+ Archívum

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×