A jámbor kuszkusz fellázadt

A jámbor kuszkusz fellázadt

Minden köret egy kissé idomul a fogás főszereplőjéhez, de talán a kuszkusz azon tésztafélék egyike, amely bármiben, bármi felett és alatt jól érzi magát, kivéve egy esetben!

 

A gyors hétköznapok sztárjának is nevezhetjük ezt a fogást: egy tálban, egy óra alatt, minden elkészül. Nem unalmas, de mégis könnyen barátkozik meg vele az ember. Egyetlen kivétel azonban mégis csak akad! Az elmélet minden része megdől, amikor is a háziasszony úgy dönt, a kis maradék koriandermagot még elbírja a kuszkusz. A kuszkuszok ennek hallatán kezdenének el minden bizonnyal lázadni, hiszen az ő tűréshatáruk is véges. A viccet félretéve, az étel nagyon finom és tényleg helytáll, akár minden héten, de mivel beleszórtam, szerencsére nem túl sok koriandermagot, így ebéd közben a kis család magára öltötte a hamupipőke-ítéletet és elkezdtünk magokat keresni, majd válogatni. Bizony nem volt finom őröletlenül és így szósz nélkül a fűszer, hiába főtt bele enyhe ánizsos íze, ez már túl sok volt. Két lehetőség maradt, vagy nem eszünk, vagy szemezünk. Természetesen az első opcióra nem igen volt precedens életünk során! Semmi gond, hiszen továbbra is biztatok mindenkit, hogy este, 5 perc munkával és 50 perces sütési idővel, bátran készítse el ezt a másnapi ebédet, de a koriandermagokat hagyjátok ki belőle!

Bevásárló lista

500 g csirke alsó és/vagy felsőcomb

20 dkg kuszkusz

2 db lilahagyma

1-2 db citrom (bio)

só, bors

2 evőkanál olívaolaj

zöldfűszerek (elhagyható)

fél dl bor

 

Elkészítés

1- A csirke részeit előtte 10 perccel besózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

2- Egy kisebb tepsi aljára 1 evőkanál olívaolajat oszlatunk el, rászórjuk a kuszkuszt, beleültetjük a félbevágott hagymákat, citromok, majd minderre a csirkét.

3- 1.5 dl vizet öntünk rá és 180 fokon 35 percig sütjük, ezután levesszük a fóliát, fél dl bort öntünk rá és a maradék olívaolajat, 15 percig, 200 fokon tovább pirítjuk.

 

#szarkazsófi

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×