A kis egyetemisták a jövő iskoláját álmodták meg

A kis egyetemisták a jövő iskoláját álmodták meg

Immár harmadszor szervezte meg a Mobilis a Széchenyi István Egyetemmel közösen a Győri Gyerekegyetemet, amely idén is óriási siker és élmény volt a részt vevő gyerekeknek.

A programokon a kis egyetemisták betekinthettek az egyetemi élet rejtelmeibe, igazi nagyelőadókban hallgathatták az egyetemi oktatók izgalmas előadásait. Az ötnapos program során kiscsoportos foglalkozások, sportvetélkedő, labor- és könyvtárlátogatás is színesítette a programot. Idén a Gyerekegyetem a mosonmagyaróvári egyetemi kart is meglátogatta, ahol színes és igazán élménydús programokon vettek részt a gyerekek.

Megtudhatták, hogyan működnek az okosvárosok, miért a legbiztonságosabb közlekedési eszköz a repülőgép, megismerhették a jog és az EU történetét, sőt egy játékmaci kiszabadítása során az áldozattá válással kapcsolatos problémákat is megbeszélték a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési programjának segítségével.

Drámajátékokon keresztül a színpad varázslatos világába kóstolhattak bele, megtudhatták, hogy tényleg járt-e ember a Holdon 50 éve, de lovaglás és gazdászbajnok is színesítette az ötnapos eseményt. Kipróbálhatták, hogy milyen nehéz feladat az újraélesztés menete, hogy sérülés esetén hogyan lássuk el a sebeket.

A Gyerekegyetemen idén is mindenki diplomát kapott, de előtte a kis csapatok bemutatták a projektfeladataikat, hogy hogyan képzelik el a „Jövő iskoláját”. Tankönyvek helyett tabletek, robotpincérek az iskolai éttermekben, zöld megoldások az iskola működtetésében, személyre szabott órarend, svédasztalos reggeli, lebegő iskolai székek, csocsóasztal és konzolszoba, és folytathatnánk a sort… Nem is olyan megvalósíthatatlan ötletek!

Főszponzorunk az Audi Hungaria Zrt., kiemelt támogatónk az Agrofeed Kft., a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft., a Hödlmayer Hungária Logistics Kft., a Pannon-Víz Zrt., az Universitas-Győr Nonprofit Kft., támogatónk a Patent Védelem Security Kft. és a Szintézis Informatikai Kft. volt, akiknek a szervezők köszönik, hogy idén is támogatták az esemény színvonalas lebonyolítását.

(x)

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×