02.13. A lélek hangjai a mesék mentén

02.13. A lélek hangjai a mesék mentén

A lélek hangjai – hangtálas meseterápiás foglalkozás kezdődik az Aranyalma Meseműhely szervezésében február 13-án 17 órától a Lelki Egészségvédő Alapítvány központjában (Rákóczi Ferenc u. 28.).

A felnőtteknek szóló meseműhely ötvözi a meseterápia, valamint a hang- és rezgésterápia módszereit: egymást erősítve segítik a belső utazást a lélek középpontja körül. A mesék feldolgozása hangtálakkal, dobbal kísért mesehallgatás után mesefejtéssel, majd egyéni alkotások készítésével folytatódik. A műhely nem igényel tanult rajztudást, az alkotásokat belső impulzusok alapján készítjük szabadon a lélek rezdüléseire hangolódva. A foglalkozás célja: minőségi énidő megélése, a belső világunk felfedezése, önmagunkra hangolódás, a belső erő fejlesztése a mesék és a hangtálak megszólaltatása által nyújtott élményszerű önismeret mentén, biztonságos és elfogadó légkörben.

Február havának meséje: „Az élet hatalma”

Ezen a meseműhelyen ismét egy különleges mesével fogunk dolgozni, amelyben maga az Élet lesz a főszereplő. Vándorútra kel, és az út során gyógyulni vágyó emberekkel találkozik…csodás gyógyulások történnek, majd az Élet próbára teszi a szereplőket…kiket gyógyít meg az Élet? Kinek hoz tartós változást? Kérdések, szimbólumok mentén érzéseink, válaszaink visznek bennünket a mesei úton. Foglalkozunk a mese szereplőivel, fordulópontjaival, miközben saját magunk tükrébe nézünk. Ha érdekel, hogy mit üzen Neked ez a mese, és ez az időszak, gyere, várunk!

 

A meseműhelyt olyan résztvevőknek szánjuk, akik fogékonyak a mesék világában rejlő mélyebb tartalmakra és nyitottak a hangtálak által keltett különleges zenére. A meseműhely során közelebb kerülhetünk a mesék titkos világának pillanatnyi, személyes üzeneteinek a megértéséhez. A foglalkozásokat havonta tartják, amelyek külön-külön is látogathatók, de egy adott ív mentén egymásra is épülnek (Tervezett időpontok: 2019. I. félév: március 13., április 3., május 8., június 12., 2019. szeptembertől havonta).

Foglalkozásvezető: Mátai Enikő meseterápiás szakember – Aranyalma Meseműhely, Ódor Mariann: hangterapeuta, tibeti hangtál, dob.

 

Jelentkezés: aranyalmamesemuhely@gmail.com, telefonszám: 30/981-3612

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×