A Momentum az EU-s pénzek jobb elosztását ígéri

A Momentum az EU-s pénzek jobb elosztását ígéri

Megérkezett Győrbe is a Momentum utcafóruma és plakátkampánya, a helyi szervezet elnöke és az országos alelnök pedig sajtótájékoztatót tartott csütörtök késő délután a Baross úton.

„Elhoztuk Győrbe is a valóságkampányt!” – kezdte Hegedűs Ákos a Momentum győri elnöke. „Ahogy a plakátautó is hirdeti: napi 2 milliárd forint érkezik Magyarországra az Európai Unióból, s ezt felesleges dolgokra költjük el, nem arra, amire kellene.”A győri utcafórumra ellátogatott a Momentum Mozgalom alelnöke, Donáth Anna Júlia is, aki összefoglalta a törekvéseiket. „Az Európai Parlamenti választás kampányának keretében plakátautóval megyünk körbe Magyarországon és mindenütt megállunk, ahol az emberek megszólítanak minket. Az üzenetünk nagyon egyszerű: szerintünk azt a pénzt, amit az EU-tól kaptunk már eddig is, sokkal hasznosabban is fel lehetett volna használni, s akkor sikerült volna felzárkóznunk az európai színvonalhoz. Mi azért fogunk az Európai Parlamentben dolgozni, hogy az EU-s forrásokat a jövőben csak iskolákra, csak kórházakra és csak munkahelyekre lehessen elkölteni” – fogalmazott az alelnök.

 

 

Hegedűs Ákos arra is kitért, hogy Győr is sok EU-s pénzt kap, ám meglátásuk szerint ezek túlárazott beruházásokra mennek el, ahelyett hogy az alelnök által is említett hármasra fordítanák. Ígértetet tett, hogy májusban összegyűjtik azokat a beruházásokat, amelyekbe szerintük elfolytak az uniós pénzek.

 

Gy.P.
Fotó: Mekliz Fotóstúdió

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×