A Momentum szerint nem ilyen országról álmodtunk

A Momentum szerint nem ilyen országról álmodtunk

Kampányzáró turnéjának egyik állomásán, a győri Baross úton is beszéltek szombaton délután a Momentum képviselői a mozgalom törekvéseiről: többek között az európai uniós pénzek jobb felhasználását szeretnék elérni.

A Momentum Mozgalom sajtótájékoztatót is szervezett a helyszínre, amelyen Fekete-Győr András elnök elmondta: egyes pártok azzal riogatnak, hogy bevándorlási válság van, holott a magyar valóság azt mutatja, a kivándorlás sokkal inkább válságot okoz az országban. Megyénkből, illetve a szomszédos Vas megyéből is rengetegen ingáznak napi szinten Ausztriába dolgozni, pedig az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkor "nem ilyen országról álmodtunk". Sokkal inkább osztrák színvonalú egészségügyről, a finnek mércéjéhez viszonyítva is jó oktatásról, valamint német fizetésről. "Napi kétmilliárd forint eus pénz érkezett az országunkba, aminek egy részét ellopták és baromságokra költötték, mint például stadionokra, kilátókra és kerékpáros kalandparkra az egészségügy és az oktatás helyett. Mi azért fogunk az Európai Parlamentben dolgozni, hogy az utóbbi két területre sokkal több jusson, ahogy a megélhetésre is" – hangsúlyozta a mozgalom elnöke és hozzátette, egészség és tudás nélkül a magyar jövő nem biztosítható. "Május 26-án nagy a tét, fontos, hogy mindenki menjen el szavazni. Mi ezt az álláspontot fogjuk képviselni az Európai Parlamentben."

Dr. Pusztai Erzsébet és Fekete-Győr András

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Pusztai Erzsébet, aki az első Fidesz-kormány idején egészségügyi államtitkárként tevékenykedett. A V21 (korábban V18, Válasszunk 18) csoport képviselőjeként elmondta, különböző "színű" pártokból érkezett tagjaik egyetértenek abban, hogy európai Magyarországra, demokráciára, ellenőrzött hatalomra van szükség. Egy olyan országra, ahol a Parlament nem csak díszlet, a sajtó pedig gyakorolhatja ellenőrző szerepét a hatalom felett. "Ezért támogatjuk a Momentum Mozgalmat is. Egyetértünk a programjukkal, hiszen elsősorban színvonalas egészségügyre és oktatásra van szükség" – hangsúlyozta többek között a Baross a úton.

 

GYP
Fotó: MekliZ Fotóstúdió - Zselló Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×