A Múzeumok Éjszakáján is húzza a Vad Fruttik

A Múzeumok Éjszakáján is húzza a Vad Fruttik

Nemrég debütált Szabad vagy című albumuk, amelyről hamarosan egymást váltva érkeznek az izgalmas, új klipek – ahogy a Vad Fruttiktól már megszokhatta a közönség – különleges, olykor ellentétes érzelmi világot megfogalmazó dalok formájában. A zenekar énekes-szövegírójával, Likó Marcellel a Győr+ Délutánban Kaszás Kornél beszélgetett.

A Vad Fruttik Zenekar a Múzeumok Éjszakáján Győrben koncertezik, ahol természetesen már az új dalok is megszólalnak majd. „Az új albumban van egy vészjósló attitűd, de ugyanakkor pozitív hangvételű is, és olyan értékekre hívja fel a figyelmet, amiért érdemes minden nap felkelnünk. A nyomasztó hangulat, illetve a sivárság is érződik a szövegekben, de emellett az örömkeresésen van a hangsúly” – mondta a Szabad vagy című album kapcsán Likó Marcell.

 

 

A zenekar túl van a lemezbemutató koncertjén és fesztiválszezon meghatározó szereplőjeként kezdi a nyarat. A lemezbemutató különlegességéhez – ahogy azt az énekestől megtudtuk – az új látványtechnika is hozzájárult: két emeletes színpadon szóltak a dalok, és világító, repkedő elemekkel tették emlékezetessé a vizuális koncertélményt.

„Lenyűgöző volt, ahogy kérésünkre a rajongóink telefonjaikkal rögzítették a koncerten a Tartalak című dalunkat, és ebből 230 videó vissza is érkezett hozzánk, ezekből érkezik is majd a következő klipünk” – tette hozzá az énekes.

Nyáron a VOLT Fesztiválon a Depeche Mode után játszik majd a Vad Fruttik. „Arról beszélgettünk a zenekar tagjaival, hogy valószínűleg bérelnünk kell majd egy jó keverőpultot, hiszen nem szólalhatunk úgy meg utánuk, mint egy garázszenekar” – mondta Likó Marcell, aki a zenekar jövőbeni terveiről is mesélt. Új elképzelésként három osztású műsorral készülnének a rajongóknak: egy színház jellegű előadással, egy technósabb vonallal, illetve a tőlük megszokott Vad Fruttis koncertprogrammal érkeznének a közönséghez. Júniusban, a Múzeumok Éjszakájára tehát igazi koncerthangulattal érkezik a Vad Fruttik.

 

Fotó: Vad Fruttik Sajtó fotó

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×