A nagyikat is táborba hívta a Rómer-múzeum

A nagyikat is táborba hívta a Rómer-múzeum

Az egykori Radnai-rajzszakkör tagjaiból, lelkes amatőr művészekből alakult az a nyugdíjastábor a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban, amely idén ötödik alkalommal hívta meg egy hétre az alkotni vágyó idősebb generációt.

Szabadvári-Farkas Zsuzsanna múzeumi mediátor elmondta, ebben az évben olyan sokan jelentkeztek, hogy a létszámot és a korosztályt is bővíteni kellett. Egyre több idősnek van ugyanis igénye a művészetre. A tábor hetében mindig nagyon jó a hangulat, a püspöki udvarbíróház udvara pedig tökéletes miliőt biztosít az alkotáshoz és a tanuláshoz. Utóbbira is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, hiszen minden délelőtt elméleti oktatást kapnak a résztvevők technikaismeret, színismeret és művészettörténet témakörökben.

A táborozók között vannak, akik művészeti, műszaki, egészségügyi területről érkeztek, egy közös azonban mindegyikükben van: az alkotás iránti szeretet. A tábor vezetői a csoportos foglalkozások mellett egyénileg is segítik a résztvevőket abban, hogy kibontakozhassanak.

Várnagy G. Kata három éve nyugdíjas, és azóta engedheti meg magának, hogy művészileg is kiteljesedjen. Ahogy elmondta, szereti, hogy ebben a táborban mindig új technikákkal ismerkedhet meg, idén például borosüvegcímkéket is tervez az egy hétig tartó programon. Láng Ildikó két éve jár a táborba, nagyon elégedett a művészeti oktatással. Idén legszívesebben dobozokat készít, amelyeket terméskővel, faágakkal díszít. Pénteken a tábor egy nagy közös kiállítással zárul, amelyen a családtagok is megtekinthetik a hét során született alkotásokat.

A múzeum természetesen ősszel folytatja a kéthetente megrendezendő szakkörét, amihez bárki csatlakozhat, aki kedvet érez az alkotásra!


Szerző: Bajzát Zsuzsi
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×