A nagysikerű Zsugori című előadást bemutatják Sopronban

A nagysikerű Zsugori című előadást bemutatják Sopronban

Új műfaj, új stílus az egyik legjobb társulattal Sopronban, a színházban látható szombaton. Sikeresen találkozott a Zsugori című zenés komédia stábja a diákbérletes közönséggel.

Négy nap alatt nyolcszor adták elő a produkciót, melyet november 4-től a felnőtt nézők láthatnak a Soproni Petőfi Színházban. Molière A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula írta a darabot, a rendező Béres László.A Zsugori című zenés komédiában új életre támad Molière darabja, A fösvény. A szerző, Simai Kristóf a saját korába és szülővárosába, Komáromba helyezi át az eredeti történetet, amely a Rákóczi-szabadságharcot követő időkben játszódik. Ez a körülmény a zsugoriságnak, a kincsek rejtegetésének különleges feltételeket szab.

 

A soproni és Komáromi Jókai Színház közös koprodukciójában készült előadás a vásári komédia hagyományának a felelevenítése és a commedia dell'arte játékstílus kiszélesítése mellett látható Szarka Gyula össze nem téveszthető zenei hangzásvilágával kiegészülve.Az előadás címszereplője a Jászai-díjas Fabó Tibor, mellette Mokos Attila, Holocsy Krisztina, Tóth Károly, Bakonyi Alexa, Béhr Márton, Jókai Ági, Skronka Tibor, Olasz István, Majorfalvi Bálint, Culka Ottó és Bernáth Tamás lép színpadra. A jelmeztervező Ledenják Andrea, a díszlettervező Székely László Kossuth-és Jászai-díjas művész. A mozgás Dávid Péter nevéhez fűződik.

 

Alkotói mondatok az előadásról, fotók ITT találhatók.

 

jokaiszinhaz.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×